MIHAI HALALĂU, ACLIDER: "Cred că totul pleacă de la faptul că la ASF nu există un conducător"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 mai 2020

Mihai Halalău

Mihai Halalău

Situaţia din piaţa asigurărilor, în urma căreia un grup important de organizaţii care fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, organizat pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), solicită Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, resetarea activităţii ASF, este cauzată în primul rând de faptul că supraveghetorul nu are conducător, este de părere Mihai Halalău, preşedintele Asociaţiei Constatatorilor şi Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere (ACLIDER).

Domnia sa ne-a declarat: "În ultima perioadă, piaţa de asigurări a suferit foarte mult din punctul de vedere al reclamaţiilor. Nemulţumirea în piaţă este foarte mare deoarece cei care sunt păgubiţi sunt în acelaşi timp şi asiguraţi. Proprietarii de autovehicule plătesc o primă de asigurare, stabilită de asiguratori. Dar când este vorba să fie despăgubiţi, problema se pune altfel. Am observat că există o dublă măsură, un dublu standard. Iar din acest punct de vedere reclamaţiile au tot crescut, cel mai mare număr de reclamaţii fiind pe asigurări de răspundere civilă auto".

Mihai Halalău a subliniat că, postul de preşedinte al ASF este vacant de aproape un an de zile, situaţie anormală pentru o instituţie care reglementează şi controlează piaţa.

"Dacă nu există conducător, nu îşi asumă nimeni responsabilitatea. Cred că de aici pleacă totul", a spus preşedintele ACLIDER.

În ceea ce priveşte opţiunea pentru senatorul PSD drept conducător al Autorităţii, Mihai Halalău ne-a precizat: "Din punctul meu de vedere, dintre numele care s-au vehiculat până acum, domnul Zamfir este cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al ASF deoarece, de-a lungul traseului său politic, a iniţiat câteva legi pentru consumatori pe care le-a urmărit până au fost promulgate. A avut capacitatea de a duce până la capăt proiectele pe care le-a iniţiat, întotdeuna ţinând cont de opiniile din domeniul de activitate respectiv. Or, cred că acest fapt este mult mai important decât traseul politic pe care l-a urmat".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Verificati declaratiile de avere ale acestui personaj. In timp ce acest domn isi umfla buzunarele din birourile ASF, asiguratorilor le este permis sa calce in picioare Legea 132/2017, fara sa fie sanctionati. De ce ? Calin Mihai Rangu - directorul ASF, care se ocupa de protectia consumatorului, sau mai bine zis protectia asiguratorilor incaseaza in mod oficial 8000 euro pe luna !!! Despre ce vorbim ?

    1. CA A PLECAT UN INDIVID OBSCUR , LEONARDO BADEA , S-AU CA N-A PLECAT !!! COMUNISTII SANT CUIBARITI SI ASEZATI PESTE TOT , IN TOATE FUNCTIILE DE CONDUCERE ALE '''''' STATULUI ''''''', DIN TARA ASTA , SI NU NUMAI !!! CE NAIBA VRETI , SA MEARGA BINE ??? SANT OAMENI , CARE NU STIU CE SA FACA , PUR SI SIMPLU !!! DE CE ??? SIMPLU : PENTRU CA NU STIU !!! NU SANT COMPETENTI !!! SANT PROPUSI , VOTATI SI ADUSI POLITIC , IN FUNCTIILE ALEA !!! AU SI NISTE ''''''' DIPLOME '''''''', CICA , CU CARE EFECTIV , SE POT STERGE !!! NU VA MAI SPUN UNDE !!! DE CE SANT PUSI COMUNISTI , SA FACA TREABA DE CAPITALISTI ??? CE E IN ROMANIA , NU E CAPITALISM , STITI FOARTE BINE !!! ROMANIA , IN MOMENTUL DE FATA , UN FEL DE CUBA ''''''' LIBRE '''''', A EUROPEI !!! O CUBA , CARE SE CAZNESTE , SA FACA UN PAS INAINTE , SI 3 INAPOI !!! E O TARA , EFECTIV , TINUTA IN PIONEZE , SI , CU GUVERNANTII PE CARE I-AM AVUT , SI AI AVEM DE 30 DE ANI INCOACE , NE INDREPTAM SPRE MARGINEA PRAPASTIEI !!! CIREASA DE PE TORT , AR FI , CA LA ASF , SA FIE ADUS SEF , COMUNISTUL SMINTIT , NUMIT CU MULTA RUSINE , ZAMFIR !!! ALA MAI LIPSESTE , CA SA SE DARAME TOTUL !!! SANTEM CONDUSI DE TICNITI , DAR ASTA , E VICE-REGELE LOR !!! SI ALA , SA SI-L ADUCA CA AJUTOR , SI PE PIPEREA , UN ALT OM , FOARTE SANATOS !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb