Mihai-Răzvan Ungureanu, nominalizat pentru şefia SIE

E.D.
Politică / 24 iunie 2015

Mihai-Răzvan Ungureanu, nominalizat pentru şefia SIE

Actualizare 12:45 Ilie Sârbu: "Nominalizarea făcută de Iohannis pentru şefia SIE este ilegală"

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural, el susţinând şi că premierul Ponta "nu ştie nimic şi nu a fost consultat".

"Această propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT", a spus Ilie Sârbu.

El a mai spus că, pe lângă faptul că propunerea preşedintelui nu este legală din punct de vedere procedural, "se strică o tradiţie".

"S-a stricat şi o tradiţie - ca unul din şefii serviciilor de informaţii să fie de la opoziţie, altul să fie de la putere. Noi nu ne-am bătut foarte tare să avem şef la SIE", a mai afirmat liderul senatorilor PSD.

El a mai susţinut că nici premierul Victor Ponta, nici PSD nu au fost consultaţi de către Iohannis în legătură cu propunerea pentru şefia SIE.

"Propunerea pentru şefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toată puterea de către Iohannis şi PNL", a mai spus Ilie Sârbu.

Senatorul PSD a mai spus că parlamentarii social-democraţi nu vor vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

"Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota", a adăugat Sârbu.

---

Actualizare 12:41 MRU, despre nominalizare: "Este o onoare pentru mine"

"Este o onoare pentru mine şi sper că a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încrederea prin vot", a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu, ca reacţie la nominalizarea sa de către preşedintele Iohannis pentru funcţia de şef al SIE.

---

Actualizare 12:35 Daniel Savu: "Problemele de când a fost premier nu îl recomandă pe MRU"

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat, referitor la propunerea preşedintelui pentru şefia SIE, că "problemele de când a fost premier nu îl recomandă" pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru această funcţie.

În acelaşi timp, Savu consideră că nominalizarea preşedintelui "e o revanţă a domnului Iohannis pentru că domnul Ponta nu şi-a dat demisia".

Nu în ultimul rând, Daniel Savu a declarat că va vota împotrivă, subliniind faptul că îl consideră pe Mihai Răzvan Ungureanu "extrem de toxic pentru România".

"Dorinţa de putere a preşedintelui Iohannis depăşeşte nişte limite acceptabile. Cei cu legături cu Fundaţia Soros sunt propuşi şefi de servicii, Hellvig şi Ungureanu sunt oameni care au condus proiecte pentru Fundaţia Soros, mă mir că nu mai găsim şi printre românii care nu au absolvit Fundaţia Soros", a declarat senatorul.

"Mi-aş dori ca foştii mei colegi din contraspionaj să fie implicaţi. Problema soţiei lui Mihai Răzvan Ungureanu cu OMV nu se putea lăsa fără urmări pe planul serviciilor de contraspionaj", a mai spus Savu.

"Sunt total nemulţumit de dezechilibrul creat de Iohannis, care numeşte doi membri PNL la şefia serviciilor. Băsescu a numit de la PSD şi de la PNL. E o revanşă a lui Iohannis pentru că Ponta nu şi-a dat demisia. Eu sigur voi vota împotrivă. Îl consider pe Ungureanu extrem de toxic pentru România", a mai spus Savu.

---

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, astăzi, pe fostul premier şi ministru de Externe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

"Conform prevederilor constituţionale, domnul Preşedinte Klaus Iohannis i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din funcţia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Melescanu a fost bun pentru Ponta ???.... ..sa ne aducem aminte de arajamentul lui Ponta cu Melescanu.. ordinul de Guvern privind secretizarea .ofiterilor acoperiti. Sper ca acum prin venirea unui altul la SIE sa aflam adevarul : A fost sau nu a fost Ponta ..ofiter acoperit.??? Noi suntem convinsi ca a fost... se dovedeste din ce in ce mai clar caracterul si "omul" Ponta..

    PSD-istule Savu ...vorbesti de "oameni toxici" / Cine poate fi mai tozic decat toata clica PSD-ista in frunte cu Ponta,neamurile,prietenii si nu in ultimul rand cu socrul sau Sarbu... Din aceasta cauza le este frica la acesti indivizi... Sarbu "regele " padurilor retrocedate......pe cand a fost Min.Agr..... Le "tataie" fundul la toti PSD-isti.. Vorbeste Sarbu de "traditie ??? Lasa traditia si punem oameni capabili ...asa cum a apreciat Oprea.. la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV din seara zilei de 23 iunie. Asta e d-le Sarbu tie FRICA.....

    Gojdu ?

    Cine radea de bucurie alaturi de M Macovei si M Neamtu la referendum / la fereastra din spatele lui Basescu - / ??  

    Kobe ?

    Propunandu-l la SIE ma indoiesc ca mai cred in ceva bun pt tara noastra i 

    1. Da ,ai dreptate..... Sper ca acea naivitate a lui MRU sa fie depasita si ca se poate adapta ,sau se poate construi cu "el" un climat normal cum ne-o dorim. Cat priveste M.Macovei nu am nici o mica crezare ca s-ar putea schimba....deci pt. d-ei votez contra..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb