MIHAI TUDOSE: "Nu a fost vorba despre incitare la ură"

D.I
Politică / 1 februarie 2018

Mihai Tudose (Sursa foto: Twitter)

Mihai Tudose (Sursa foto: Twitter)

Actualizare 14:40 Kelemn Hunor: Acceptăm scuzele exprimate public de fostul premier, Mihai Tudose

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat astăzi, într-o postare pe Facebook, că acceptă scuzele prezentate de Mihai Tudose, acestea reprezentând un gest de normalitate.

"Acceptăm scuzele exprimate public de fostul premier Mihai Tudose care, deşi au fost formulate după decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, reprezintă un gest de normalitate faţă de comunitatea noastră", a scris Kelemen Hunor pe contul său de Facebook.

Kelemen Hunora mai afirmat: "Constatăm totodată cu regret că, nici până în acest moment, niciun politician al opoziţiei nu s-a delimitat de afirmaţiile fostului premier prin care ameninţa că va flutura membrii ai unei minorităţi dacă aceştia îşi exprimă identitatea prin simbolurile proprii".

------------

Fostul premier Mihai Tudose a anunţat astăzi că în 30 ianuarie a fost la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmaţiile privind arborarea steagului secuiesc.

"În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a susţine punctul meu de vedere cu privire la declaraţiile mele din emisiunea «Jocuri de putere» din data de 10-01-2017", a susţinut Tudose pe o reţea de socializare..

Prin declaraţia în cauză am dorit să-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcţionarilor publici de a aplica legea în acest sens", scrie Tudose,

Fostul premier menţionează că pe această cale îşi cere scuze public faţă de orice comunitate sau membrii unei minorităţi care în urma declaraţiei sale "ce a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violenţă" s-au simtit lezaţi, precizează news.ro.

Mihai Tudose a subliniat că "Această interpretare nu este în acord cu valorile şi principiile mele, respectiv dialogul şi respectul reciproc între comunităţi şi de a mă manifesta împotriva oricărei forme de intoleranţă şi incitare la ură. A fost o lecţie din care am învăţat că e mai multă nevoie de rigurozitate şi atenţie în exprimarea publică pentru a nu genera fără voie interpretări pe care nu mi le asum....".

În 10 ianuarie, la Realitatea TV, premierul de la acea vreme Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că "nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui".

La acel moment, Mihai Tudose declara: "Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui".

Ulterior, el şi-a nuanţat declaraţia referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc, precizând că s-a referit la mandatele autorităţilor. Tudose a subliniat însă că nu se poate vorbi despre autonomia unei bucăţi din România.

Referitor la declaraţia originală, fostul premier a precizat: "Vreau să nuanţez o declaraţie pe care am făcut-o miercuri şi care a fost greşit înţeleasă. Îmi menţin foarte clar poziţia ca român că nu este negociabilă sub nicio formă, nici măcar amiabilă, integritatea teritorială a României, nu se poate vorbi despre autonomia unei bucăţi din România. Când m-am referit la fluturatul pe steag, m-am referit la autorităţile statului care trebuie să aplice legea. Mandatul lor flutură lângă steag dacă nu aplică legea. Despre asta a fost vorba, nu despre spânzurat pe nu ştiu cine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb