Mihnea Costoiu, audiat în dosarul licenţelor IT

F.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 17 iulie 2014

Mihnea Costoiu, audiat în dosarul licenţelor IT

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Cercetare, a fost audiat, ieri, în dosarul mega-contractelor de echipamente IT cu trei ministere, respectiv cel al Educaţiei, Comunicaţiilor şi Internelor.

Mihnea Costoiu a dat o declaraţie de martor, procurorii DNA dorind să afle detalii despre prelungirea unui contract încheiat în anul 2004.

În 2009, Mihnea Costoiu era secretar de stat în Ministerul Educaţiei. În acel an s-a semnat al doilea contract cu Microsoft agreat de Guvern, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Cercetării.

La DNA, tot în calitate de martor, a fost, ieri, şi Eugen Bejinariu, fost secretar general al Guvernului Adrian Năstase.

În dosarul privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli şi contractul pentru securizarea frontierelor cu EADS au mai fost audiaţi fostul director general interimar al Microsoft România Sorin Eftene şi şeful Secretariatului General al Guvernului Ion Moraru.

DNA a anunţat, săptămâna trecută, că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013. "Obiectul sesizării l-a constituit închirierea şi extinderea de licenţe educaţionale de către Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Educaţiei Naţionale care contrar dispoziţiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au încheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existând indicii că s-au efectuat plăţi privind o sumă de aproximativ 9 milioane euro, destinate unităţilor de învăţământ", a precizat DNA la data respectivă.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în legătură cu infracţiuni de corupţie, luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu.

Surse judiciare susţin că DNA vizează trei contracte referitoare la licenţele IT, derulate între 2001 şi 2013. Este vorba despre Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, încheiat între Guvernul României şi Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers (FSC) Austria GesmbH, în valoare de 105 milioane de dolari şi derulat în perioada 2004-2009, de Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, încheiat între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi consorţiul D-CON.NET, în valoare de 96 de milioane de euro şi derulat în perioada 2009-2013 şi de Contractul privind Sistemul Educaţional Informatizat (MEC SEI), încheiat între Siveco şi Ministerul Educaţiei, în valoare de 124 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb