Mii de manifestanţi au protestat în Australia, Noua Zeelandă şi Asia faţă de învestirea lui Trump

Jose Fierro
Internaţional / 22 ianuarie 2017

Proteste anti-Trump în Australia (sursa foto: captură Youtube)

Proteste anti-Trump în Australia (sursa foto: captură Youtube)

Mii de manifestanţi din Australia şi Noua Zeelandă au luat parte sâmbătă la primele marşuri de protest organizate în toată lumea faţă de preşedintele american Donald Trump, care şi-a început mandatul la Casa Albă, relatează Reuters.

La Sydney, cel mai mare oraş din Australia, circa 3.000 de oameni s-au strâns în Hyde Park, de unde au plecat către sediul Consulatului SUA din centrul oraşului.

"Luptă ca o fată", scria pe unele dintre pancartele fluturate de manifestanţi.

Organizatoarea marşului, Mindy Freiband, a explicat: "Nu protestăm ca o mişcare anti-Trump în sine, protestăm faţă de discursul urii, de retorica urii, de misoginism,, de bigotism, de xenofobie şi vrem să prezentăm o voce unită a femeilor din toată lumea".

Mulţi dintre manifestanţi s-au declarat mai îngrijoraţi că politicile şi atitudinea lui Trump faţă de femei şi minorităţi s-ar putea răspândi.

"Ca o lesbiană matură, de 56 de ani, simt pentru prima dată că ceea ce este la nivel global este şi la nivel local", a explicat Vicki Skehan, în vârstă de 56 de ani. "Am ajuns atât de departe cu acceptarea şi nu vreau să dispară acest lucru", a adăugat ea.

Organizatorii au anunţat că alţi 5.000 de oameni s-au strâns la Melbourne.

Mulţi dintre protestatarii de la Sydney şi Melbourne au purtat pălării roz.

Publicarea unei înregistrări din 2005 cu Trump, în care acesta povestea mândru de agresiunile sexuale pe care le-a comis, a provocat un val de indignare în lume.

În Noua Zeelandă, au fost organizate marşuri în patru oraşe, la care au luat parte circa 2.000 de oameni, a anunţat organizatorul lor, Bette Flagler.

Sute de oameni au protestat şi la Tokyo, inclusiv mulţi expaţi americani.

Bill Scholer, profesor de artă, a afirmat: "Preşedinţia Trump îmi face să îmi fiarbă sângele în vine (...). Tot ce apreciem este posibil să dispară. Este timpul să spunem ce gândim şi să ne exprimăm îngrijorarea, să facem tot ce putem pentru a salva valorile pe care le preţuim în America".

La Manila, circa 200 de oameni dintr-o mişcare naţionalistă filipineză s-au strâns timp de circa o oră în faţa Ambasadei SUA. Unii au fluturat pancarte prin care le cereau trupelor americane să plece din Filipine, în timp ce alţi au dat foc unui drapel american din hârtie, pe care era imprimată faţa lui Trump.

La nivel mondial, circa 670 de marşuri anti-Trump au avut loc ieri, pe lângă protestul de amploare din Washington.

Deşi protestele sunt obişnuite la învestirile preşedinţilor americani, numai ceremonia în onoarea lui Richard Nixon, din 1968 (când armata SUA lupta în Vietnam) a atras reacţii atât de vehemente în toată lumea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bre, autorule "fake news" ce ești. Când spui că "povestea mândru de agresiunile sexuale pe care le-a comis", te pot întreba dacă ești sănătos la cap?

     

    Citatul dat de Washington Post este aici, necenzurat: 

     

    "I'm automatically attracted to beautiful [women]—I just start kissing them. It's like a magnet. Just kiss. I don't even wait. And when you're a star they let you do it. You can do anything ... Grab them by the pussy. You can do anything." 

     

    Bre, autorule... comentariile lui Trump nu sunt despre agresiuni sexuale comise asupra femeilor ci PRELUDIUL unor relații erotice consensuale într-o lume a show-businessului în care promiscuitatea sexuală este un lucru deja cunoscut. 

     

    Discuția specifică (nu doar afirmații generice despre prostituatele de lux de mai sus) a fost despre o actriță pe nume Nancy O'Dell care i-a rezistat lui Trump și pe care acesta nu a pupat-o și nici nu a agresat-o sexual. Femeia aceasta a fost cu adevărat femeie și nu prostituată care își folosește sexul pentru avantaje. 

     

    "'I moved on her and I failed. I'll admit it. I did try and f*** her. She was married', Trump says in the recording obtained by the Washington Post.  

    'And I moved on her very heavily. In fact, I took her out furniture shopping. She wanted to get some furniture. I said, 'I'll show you where they have some nice furniture. 

    'I moved on her like a b***h, but I couldn't get there. And she was married,' Trump continued. " 

    1. Si eu tot varianta o stiu.

    Ce prostie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb