Mii de români continuă să-şi înmatriculeze maşinile în Bulgaria

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 22 august 2012

Foarte mulţi români continuă să-şi înmatriculeze maşinile în Bulgaria, în ciuda promisiunilor autorităţilor de la Sofia şi Bucureşti de a restricţiona acest fenomen. Cotidianul sofiot Monitor scrie, marţi, că în fiecare zi se formează cozi lungi în faţa inspectoratului poliţiei rutiere din oraşul Dobrici (nord-est). Majoritatea vehiculelor sunt destinate României, iar localnicii se plâng că din cauza autoturismelor românilor ei trebuie să-şi ia câteva zile libere de la serviciu ca să reuşească să în­matriculeze o maşină, informează Agerpres.

La Dobrici sunt şi persoane care se ocupă cu înmatricularea de maşini pe numele lor. Maşinile sunt importate de companii româ­neşti din Germania, Italia sau Franţa. În Bulgaria se aduc numai pentru înmatriculare. Întreaga procedură costă între 250 şi 300 euro şi include înmatricularea, plăcuţele, taxa ecologică şi asigurarea de răspundere civilă. În jur de 25 euro primeşte persoana fizică cu domiciliul în Bulgaria pe numele căreia se înscrie autoturismul. În Dobrici sunt oameni care au pe numele lor câteva sute de maşini, comentează publicaţia.

Proprietarii români ai autoturis­melor primesc procure semnate de bulgarii pe numele cărora au fost înmatriculate maşinile şi, în acest fel, ei nu plătesc taxe în România. Nici bulgarii care au înmatriculat autoturismele nu mai plătesc taxe, pentru că ei prezintă autorităţilor declaraţii notariale potrivit cărora ar fi vândut vehiculele, mai scrie Monitor.

Românii care deţin automobile înmatriculate în străinătate vor putea circula cu acestea pe drumurile publice din România maximum 90 de zile, termenul urmând să curgă de la data achiziţionării autovehiculului respectiv, a afirmat, în aprilie, comisarul-şef Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Poliţiei Rutiere. Prevederea se regăseşte în proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat de Executiv.

Pe de altă parte, în toamna anului 2011, Borislav Bogoev, vicepreşedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiară, s-a angajat că parlamentul de la Sofia va adopta în curând o serie de amendamente legale care vor face imposibil ca o maşină al cărei proprietar are domiciliul într-o altă ţară să continue să poarte număr de înmatriculare din Bulgaria.

Asiguratorii bulgari şi-au exprimat nemulţumirea de faptul că sunt nevoiţi să plătească daune pentru accidente provocate de şoferii străini care conduc maşini înmatriculate în Bulgaria. Ei au subliniat că cea mai mare problemă pentru ei este că media primelor de despăgubire în România este mult mai mare faţă de cea din Bulgaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb