Minerii de la Lupeni protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani

Andrei Stan
Companii / 18 martie 2016

Minerii din schimbul doi de la Mina Lupeni au întrerupt lucrul şi s-au adunat astăzi în curtea sediului administrativ al Complexului Energetic Hunedoara, din Petroşani, în semn de protest faţă de decizia administratorului judiciar al companiei de a denunţa unilateral contractul colectiv de muncă.

Potrivit Agerpres, protestatarii susţin că prin anularea prevederilor din contractul colectiv de muncă vor pierde o parte din venituri, situaţie cu care nu pot fi de acord.

De altfel, preşedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica, a declarat astăzi că veniturile angajaţilor CEH vor scădea cu aproximativ 20% prin faptul că nu mai sunt garantate de contractul colectiv de muncă.

"Denunţarea contractului colectiv de muncă demonstrează incapacitatea firmei de insolvenţă, care a fost desemnată, din punctul meu de vedere, abuziv de către judecătorul sindic, împotriva intereselor societăţii Complexul Energetic Hunedoara", a afirmat Nica.

El a precizat că organizaţia sindicală va ataca, în instanţă, decizia luată de firma de insolvenţă, în condiţiile în care starea de spirit a minerilor din Valea Jiului este una tensionată.

CEH numără circa 6.300 de salariaţi care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Compania are datorii de peste 1,2 miliarde de lei şi se află în procedură de insolvenţă din data de 7 ianuarie, conform unei hotărâri luate de Tribunalul Hunedoara.

CEH a contestat la Curtea de Apel Alba Iulia decizia instanţei în sensul în care este nemulţumită de firma care a fost desemnată să se ocupe de procedura de insolvenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb