Ministerul Agriculturii vrea energie electrică ieftină pentru sistemul de irigaţii

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 19 martie 2007

Ministerul Agriculturii vrea energie electrică ieftină pentru sistemul de irigaţii

Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Dan Motreanu, a solicitat sprijin din partea Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC) privind energia electrică furnizată pentru sistemul de irigaţii. Având în vedere avertismentele specialiştilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, potrivit cărora anul 2007 va fi unul secetos, precum şi din nevoia asigurării unei suprafeţe cât mai mari pentru irigaţii în 2007, MAPDR revine cu un apel, după ce ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a ridicat această problemă într-o şedinţă de guvern din luna februarie, prin care solicită MEC să analizeze de urgenţă măsurile pentru ca energia electrică furnizată Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) şi Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) să beneficieze de un tarif mai mic decât cel practicat în prezent.

MAPDR propune MEC ca energia electrică pentru irigaţii şi desecări să fie asigurată de SC Nuclearelectrica SA sau după caz SC Hidroelectrica SA, măsură care ar conduce la reduceri substanţiale ale costului apei pentru irigaţii şi la creşterea eficienţei utilizării subvenţiilor de la bugetul de stat.

Potrivit contractului cadru încheiat în prezent între SC Electrica SA şi ANIF, din cauza tarifului de putere şi a penalităţilor aplicate de către furnizor, costurile energiei electrice cresc de aproximativ două ori. Acest lucru conduce, automat, la restrângerea suprafeţelor irigate din România şi, implicit, la creşterea costurilor pentru culturile irigate.

Recent, MAPDR a aprobat subvenţiile pentru ANIF care se cifrează pentru anul 2007 la suma de 86 milioane lei. Această sumă este de circa patru ori mai mare decât cea din 2006 şi urmează să fie folosită pentru repararea infrastructurii sistemului de irigaţii şi pentru compensarea tarifului de irigaţii practicat de ANIF.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb