Ministerul Dezvoltării a oprit finanţarea proiectului european ce vizează reabilitarea celor mai mari străzi din municipiul Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 15 mai 2022

Ministerul Dezvoltării a oprit finanţarea proiectului european ce vizează reabilitarea celor mai mari străzi din municipiul Buzău

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AMPOR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a transmis recent un document Primăriei Buzău prin care a fost anunţat faptul că se sistează plăţile din fonduri europene în cadrul unui proiect ce vizează reabilitarea unor străzi din municipiul Buzău.

Documentul respectiv a fost făcut public de jurnaliştii de la ştiridinsursebuzău.ro. Potrivit acestei adrese înaintată de Ministerul Dezvoltării, autorităţile centrale sunt înştiinţate că primele 3 cereri de plată, din cadrul proiectului european, nu pot fi, deocamdată, onorate. Asta pentru că ar fi o anchetă în curs, în contextul apariţiei unei suspiciuni de fraudă.

"În procesul de verificare şi autorizare a cererilor de rambursare nr. 4, 5 şi 6, aferente cererilor de plată nr. 1, 2 şi 3 s-a constatat că (...) există o suspiciune de fraudă pentru care se efectuează investigaţii de către organele de urmărire penală, conform prevederilor legale în vigoare. În aceste condiţii, vă comunicăm că AMPOR suspendă autorizarea cererilor de rambursare, anterior menţionate, până la pronunţarea acestor instituţii sau până la pronunţarea deciziei definitive a instanţei, privind caracterul penal sau nepenal al faptei incriminate", se arată în documentul transmis Primăriei Buzău şi făcut public de stiripesursebuzău.ro.

Practic este vorba despre proiectul ce vizează reabilitatea principalelor străzi din municipiul Buzău, respectiv Bulevardele Unirii şi Industriilor, precum şi Strada Transilvaniei.

Imediat după ce documentul respectiv a fost făcut public, primarul Constantin Toma a avut prima reacţie şi, într-o declaraţie oferită site-ului local buzoienii.ro spune că s-ar fi ajuns la sistarea plăţilor din cauza unei plângeri penale legate de faptul că pe strada Transilvaniei nu s-au mai putut realiza piste pentru biciclete, aşa cum se dorea iniţial.

"E probabil o nouă plângere penală, aşa cum mi s-au mai făcut şi altele, toate respinse de procurori. Bănuiesc cine mi-a făcut-o, şi pentru ce, un nimic, legat de marcajul făcut de Strabag pe strada Transilvaniei şi că de ce nu s-au mai făcut piste de biciclete acolo. E simplu, pentru că strada e îngustă şi nu a mai fost loc. Vreau să-i liniştesc pe buzoieni, primarul Toma n-a luat un capăt de aţă, nu poate fi acuzat, legal, de nimic. Poate tocmai de asta deranjez pe mulţi, se caută să mi se strice imaginea cu tot felul de invenţii. O să fac luni o conferinţă de presă pe acest subiect. Îi rog pe buzoieni să aibă încredere în primarul Toma, n-a luat un leu, dacă e vreun dosar la adresa mea, pe vreo plângere a cuiva, acel dosar va fi respins", a declarat primarul Constantin Toma, pentru buzoienii.ro.

O clarificare a acestui subiect ar putea veni luni, când este aşteptată o conferinţă de presă organizată de primarul Constantin Toma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb