MINISTERUL ECONOMIEI: "Potenţialul de resurse uranifere, în care s-a investit până în prezent, a atins circa 30%"

Andreea Cuzub
Companii / 24 noiembrie 2017

Radioactiv Mineral Măgurele (Sursa foto: Facebook)

Radioactiv Mineral Măgurele (Sursa foto: Facebook)

Reprezentanţii Ministerului Economiei s-au întâlnit astăzi cu conducerea companiei Radioactiv Mineral Măgurele, singura companie de cercetare geologică a statului şi au anunţat că potenţialul de resurse uranifere, în care s-a investit până în prezent, a atins circa 30%, conform unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Compania Radioactiv administrează perimetrele de explorare geologică a metalelor rare şi radioactive şi stochează fondul geologic naţional.

"Reprezentanţii Radioactiv Mineral au reiterat propunerea de reorganizare a companiei ca societate de interes economic general şi de revitalizare a cercetării geologice pentru uraniu, în România, prin Programul Geologic Naţional (PGN), demers prevăzut în programul de Guvernare 2017 - 2020", arată un comunicat pubicat vineri pe site-ul Ministerului Economiei.

Radioactiv Mineral identifică resurse de uraniu cu potenţial economic, prin operaţiuni de prospecţiune şi explorare.

Societatea de importanţă strategică pentru economia naţională activează prin două programe derulate de Ministerul Economiei: cercetare geologică, respectiv închiderea minelor.

Sursa citată precizează: "Reprezentanţii ministerului şi-au exprimat dorinţa ca Radioactiv Mineral să participe cu soluţiile proprii şi să fie integrată şi finanţată prin PGN. Conform proiectului de lege, finanţarea PGN o va asigura bugetul de stat, prin Ministerul Economiei".

Eventualele lucrări şi rezultate obţinute de Radioactiv, în cadrul PGN, vor intra în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Economiei.

De asemenea, în comunicat se menţionează: "Societatea face demersuri, din iulie 2017, pentru prestarea/vânzarea de servicii unor parteneri străini, în vederea efectuării unor activităţi de prospecţiune şi a altor forme de colaborare. Radioactiv Mineral estimează la circa 2 milioane euro finanţarea necesară companiei, pentru a-şi derula activitatea la un nivel competitiv internaţional".

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai companiei au convenit că principalul investitor interesat direct este statul român, care primeşte datele necesare dezvoltării proiectelor miniere de exploatare a uraniului", mai precizează oficialii.

Întâlnirea de astăzi face parte dintr-o serie de evaluări a situaţiei curente a companiilor din portofoliul ministerului, iniţiată la finalul lunii octombrie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb