MINISTERUL ENERGIEI: Peste 142 mii de persoane, fără energie electrică

T.A.
Companii / 17 decembrie 2018

Peste 142 mii de persoane, fără energie electrică

Actualizare Numărul consumatorilor reconectaţi până la ora 18:00 la reţelele de curent electric a depăşit 200.000, rămânând fără curent electric 81.349 de clienţi la nivelul întregii ţări, informează, astăzi, Ministerul Energiei.

(T.A.)

----

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă azi dimineaţă, la ora 10:00, pentru 142.518 consumatori din 418 localităţi, în urma fenomenelor meteo severe din week-end-ul trecut, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.

Aceasta după ce, duminică, numărul clienţilor afectaţi era 290.000. În reţeaua electrică de distribuţie mai sunt 13 linii de 110 kV încă indisponibile.

Cei mai mulţi consumatori încă nealimentaţi cu energie electrică se află în aria de activitate a Enel Banat (86.560 de clienţi din 170 de localităţi), CEZ Oltenia (29.912 de clienţi din 170 de localităţi), Electrica Transilvania Nord (16.677 de clienţi din 52 de localităţi), Electrica Muntenia Nord (7.740 de clienţi din 12 localităţi), Electrica Transilvania Sud (824 de clienţi din 13 localităţi) şi E.ON Moldova (805 clienţi dintr-o singură localitate).

În zona de activitate a Enel Banat au fost instalate grupuri Diesel pentru alimentarea unei părţi a consumatorilor.

Totodată, ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate în ţară pe fondul codurilor galben şi portocaliu de ninsori şi de viscol, Ministerul Energiei a activat începând de duminică, 16 decembrie, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă din cadrul instituţiei.

Comandamentul este condus de secretarul de stat Andrei Maioreanu şi supraveghează şi coordonează activitatea tuturor operatorilor de distribuţie a energiei electrice implicaţi în operaţiuni de remediere a reţelelor afectate la nivel naţional şi de reconectare a consumatorilor nealimentaţi cu energie electrică.

Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuţie suplimentarea a echipelor operative de intervenţie, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare.

"Ministerul Energiei va supraveghea întreaga acţiune a operatorilor de distribuţie până când situaţia va reveni la normal, peste tot în ţară. Precizăm că, potrivit estimării operatorilor de distribuţie a energiei electrice, majoritatea consumatorilor încă afectaţi de întreruperea curentului electric va fi reconectată până la finalul zilei de astăzi, 17 decembrie 2018", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce cod galben si portocaliu de viscol ca in Banat? A nins linistit , fara vant si tot nu avem alimentare cu energie electrica. Haideti si veniti aici si vedeti magariile care s-au facut si se fac de ENEL cel hotz. Sambata, duminica nu s-a miscat un deget.Unde sunt investitiile , toaletarile de copaci din toamna lui 2018? Nu exista o modalitate de a ii pune la punct si ai forta sa fie eficienti doar ne plangem ce servicii facute de un privat. Pentru ce s-au privatizat aceste servicii asta nu e hotie? DNA de ce nu intervine se uita numai la rahaturi, asta este chestie de siguranta nationala. Ajungem ca cei de la CFR inghetam in trenuri. Ce supravegheati? Verificati situatia reala nu din birou. Se minte la greu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb