Ministerul Energiei va iniţia proiecte de acte normative pentru accelerarea investiţiilor Hidroelectrica

A.F.
Piaţa de Capital / 17 ianuarie

Ministerul Energiei va iniţia proiecte de acte normative pentru accelerarea investiţiilor Hidroelectrica

Ministerul Energiei va iniţia, în perioada următoare, mai multe proiecte de acte normative care vizează accelerarea proiectelor investiţionale ale Hidroelectrica, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ministrul de resort, Sebastian Burduja, a participat la o întâlnire de lucru la sediul central al companiei, eveniment la care au fost prezenţi directorul general al Hidroelectrica, Borbely Karoly, directorul de dezvoltare al companiei, Bogdan Nicolae Badea, şi secretarul de stat responsabil de proiectele de investiţii ale Hidroelectrica, Marius Negru.

În cadrul şedinţei de marţi s-au discutat direcţiile principale şi viitorul proiectelor hidroenergetice cheie ale României şi s-a pus accentul pe accelerarea proiectelor majore, incluzând CHE Curtisoara, Amenajarea hidroenergetică Paşcani pe râul Siret, Amenajarea Bumbeşti-Jiu şi Amenajarea hidroenergetică Răstoliţa.

"Proiectele noastre hidroenergetice nu sunt doar investiţii în infrastructură, ci şi în viitorul sigur şi sustenabil al ţării. Hidroelectrica este mai mult decât o companie de succes, cea mai performantă listare din ultimul an la nivel global; este un simbol al inovării şi al angajamentului nostru pentru un viitor verde. Am trasat ferm o prioritate: investiţii, investiţii, investiţii", a declarat ministrul Energiei.

În plus, Burduja a definit o serie de obiective pentru creşterea portofoliului investiţional al Hidroelectrica în domeniul energiei regenerabile, reafirmând sprijinul total şi necondiţionat pentru dezvoltarea acestei companii de stat.

Potrivit comunicatului citat, se va pune un accent deosebit pe inovare şi surse multiple de energie regenerabilă, care să asigure eficienţă şi sustenabilitate pe termen lung.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Investiții mari la Hidroelectrica înseamnă dividende mici. Dividende mici înseamnă că analiştii BRK Financial Group vor da un preț țintă de sub 100 lei pentru acțiunea H2O.

    1. Pe termen scurt, aveți dreptate, dar cu orizont de preț 115-120 lei. Pe termen lung, valoarea companiei va crește.

      De la 104 la 130 s-o făcut acțiunea pentru că dividende? Nu, s-o făcut pentru că t3 și așteptările pentru 2023. Investițiile ca și cele prezentate nu se vor face în 2024. Și, investițiile se fac din credit. Ok, poți reinvesti o parte din profit, dacă te lasă patronul. Iar patronul, cel puțin în 2024 nu te va lăsa că de, alegeri, deci bani, deci dividende. Cam asta se vede din zona celor needucați financiar... Dar, dacă visezi să cumperi h20 la 100, îți urez vise plăcute!

      Va mai dau o veste… dacă putler o sa atace țările NATO din est, primele Ținte o sa fie barajele vidraru, porțile 1,2, etc. Prețul ținta o sa fie de 1-2 lei. Vindeți repede pana mai am bani de investit…

      daca scade pretul la curent si nu mai tine statul sus cu plafonul se duce pe apa sambetei si pretul la h2o

      Albertino, acum ceva zile in urma ne incurajai sa luam cu galeata h2o cand actiunea era pe varf. (????)

      (mesaj trimis de Albert în data de 09.01.2024, 10:29) 

      Aștept cu interes opiniile specialiștilor care ne vor explica imediat, mai jos, cum H2O e supra evaluată, FP e condusă de hoți, BVB la fel, piața e scumpă și, prin urmare, nu mai e mult se va alege praful de cotații. Dacă avem cu toții răbdare și stăm pe cash, o vom pune big style! 

      Eu, naiv de fel, am cumpărat H2O și mă felicit pentru asta. Țineți minte ce vă spun: când H2O va anunța dividendul vă veți bate ca chiorii să cumpărați la 140 de lei și nu veți avea ce.  

      Daca ajunge la 140 dividendul va fi sub 10% si asa ca va fi prea scumpa ...

      in curand va atinge suta! ;)

      ce mai e suta in ziua de azi?.. :)))

      Hai, lupule, pe bune? Ne dai o veste? Chiar așa?! Că dacă putler dă cu bombardeaua pe Vidraru? Asta-i vestea? Dar nu e Cernavodă mai aproape? Sau Neptun deep-ul? Hai no, serios?

      N-am eu treabă cu "albertino", dar eu azi am încercat să-mi vând o parte din portofoliul meu exclusiv fp că să iau h20 sub 130. N-am reușit să vând, deci n-am cumpărat. Vedem mâine dacă să mă bucur sau nu.

      Atenție.

      În opinia mea H2O va atinge 140 lei la anunțarea dividendului. În comentariul meu ma refeream că BRK va da predicție de preț de 115 - 120 de lei. Citiți cu atenție comentariul la care am răspuns.

      În altă ordine de idei, nu am făcut armata împreună, deci puțin respect... 

      Ai făcut armata? Că pari cam prea... politicos... :)

      Da, am făcut armata, stai liniștit. Politețea mea decurge din vârstă, nu din creștere. In mod normal, vorbeam altfel...

      Voiam să spun că pari politicos tocmai datorită vârstei mai mici! Scuze, poate a fost o încercare de glumă proastă! Acum eu sunt exagerat de politicos! :) Lipova, tancuri, sept. 85- iunie 86.

      Oho, ești cu 10 ani mai în vârstă decât mine. Bacău/București - trupele sp. M.I. - 96.

      Vezi că se chiar poate!

      Mă mai enervez pe aici pentru că nivelul comentariilor e extrem de jos. E plin de frustrați atotștiutori și grobieni pe aici...

      Apropo... (dar reține că e o părere personală, de nespecialist), eu nu aș vinde FP pentru a cumpăra H2O. 

    DRAGII MEI, terminati cu bombardeaua lui PUTIN, pe vremea mea ii ardeam pe slavi, stramosii lui PUTIN. Sa vina PUTIN, nici nu stiti ce il asteapta in ROMANIA. Vai de mama lui! FRICOSILOR, ma vorbiti de actiunea H2O, creste, nu creste...., BAI PUNETI MANA PE ARMA, mergeti la trageri, nu vedeti ca cei de 35 de ani habar nu au sa traga cu arma, se impusca intre ei, si voua va arde de acctiunea H2O!

    la vara va fi ieftin curentul, cu toate solarele care s-au pus in functiune, si inca se mai pun. in plus anul trecut a fost an cu precipitatii record, 40% peste 2022. deci e un risc sa scada si pretul la curent si si volumul de curent produs deci si profitul.

    cu cat vin mai multe solare , cu atat pretul va fi mai mic. ati auzit ce a zis min mediului. nu ne lasam pana fiecare casa are panouri solare. se dau bani prin proiecte si pt marii consumatori de curent sa-si puna panouri-dedeman si-a facut, cred ac si TRP, agricultura are fonduri pt asa ceva. s-ar putea sa mai dureze cativa ani pana chiar se ieftineste curentul dar va veni 

    1. si in acel moment snn ramane cu 1 reactor.....

      in 5 ani vor fi 4 reactoare.

      presupun ca erai ironic :)

      in 5 ani poate termina cu bine retehnologizarea primului reactor, nici nu termina bine si trebuie sa pregateasca retehnologizarea reactorului 2. Asta in conditii ideale, fara intarzieri (remember SNG? ) 

      reactoarele 3 si 4 sunt momentan la nivel de intentie, cum au fost in ultimii 30 ani, si dat fiind push-ul cu SMR tot asa vor ramane. 

      iar in conditiile date, foarte corecte, surpriza e ca actiunea SNN creste si nu se opreste ... vad ca la SNP s-a mai domolit putin hype-ul dupa ultimele rezultate, totusi.

      Oameni buni, voi chiar credeți că se investește în regenerabile pentru ca voi să aveți curent ieftin, pe de-a moaca, dacă se poate? Mă faceți să râd. Conform estimărilor, în viitorul deceniu, România nu va avea suficientă energie pentru ea. Va exporta, într-adevăr, surplusul, dar discutăm despre surplusul ieftin, care nu poate fi stocat. Are cineva idee spre ce vremuri ne îndreptăm? N-ar fi rău să citiți ceva predicții în privința dezvoltării pieței autoturismelor electrice, a implementării AI în economie, asupra momentului trecerii de la gaz, la energie electrică șamd. Apropo, aveți idee ce cantități uriașe de energie solicită AI pentru a funcționa corespunzător? Chiar credeți că statul român investește de dobitoc, fără o predicție măcar, miliarde în producerea de energie?

      Da, credem

    sa nu uitam ca au pierdut ~290MWh pentru vreo 1-2 ani prin scoaterea din productie a 2 turbine.

    Burduja pare a fi baiatul baietilor destepti, avocatul jafului national si peste tot pe unde a trecut a initiat fel si fel de scheme incepand cu Blue Air de sifonare a banului public. In ultimii ani se observa cum caracatita politica a sugrumat si mai rau institutiile(gen ASF) sau companiile de stat care faceau ceva bani pentru a initia fel si fel de inginerii economice de a fura banii de la ele. Ce ministru al energiei din vreo tara europeana ar fi venit in pragul unui viscol minor cu un copy paste al unui plan de supravietuire in caz de pica totul ? Unul care vrea sa fie primarul bucurestenilor !

    1. ce il recomanda pe burduja? e baiatul lui burduja

    Toate preturile care circula in piata pentru Hidroelectrica sint in favoarea celor care nu au cumparat si care se folosesc de brokeri platiti sa afiseze un pret cit mai mic sa cumpere fondurile mari de investitii. si Hidroelectrica ca si alte companii fac investitii sau achizitioneaza alte companii mai mici dar este ceva normal, dar sa pui botul ca scade pretul numai sa intre alte fonduri asta ar fi o greseala fatala. Nu vindeti, aveti rabdare ca nu sint motive serioase

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb