Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute până la 4 miliarde de dolari americani de pe pieţele externe

V.G.
Macroeconomie / 5 ianuarie 2023

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute până la 4 miliarde de dolari americani de pe pieţele externe

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute, prin emisiuni de titluri de stat în valută, până la 4 miliarde dolari americani de pe pieţele externe, conform unui proiect de Ordin publicat în Monitorul Oficial, transmite Agerpres.

Astfel, Ministerul Finanţelor a aprobat operaţiunea de răscumpărare anticipată a seriilor de obligaţiuni denominate în dolari americani scadente în data de 22 august 2023, cupon 4,375%, şi în data de 22 ianuarie 2024, cupon 4,875%, şi de preschimbare a acestora sau a unei părţi din acestea cu obligaţiuni noi sau o parte din acestea, "prin contractarea unui împrumut pe pieţele externe de capital în cadrul programului cadru de emisiuni de titluri de stat 'Medium Term Notes', prin lansarea unei serii de obligaţiuni denominate în dolari americani având maturitatea de 5 ani sau mai mult, care vor putea fi preschimbate în tot sau în parte cu toate sau o parte din obligaţiunile răscumpărate".

De asemenea, conform Ordinului, se aprobă contractarea de către Ministerul Finanţelor a unui împrumut pe pieţele externe de capital în cadrul programului "Medium Term Notes", prin lansarea a două serii noi de obligaţiuni denominate în dolari americani, cu maturitatea de 10 ani şi 30 de ani.

"Toate împrumuturile menţionate mai sus sunt denumite în continuare emisiune şi vor fi în sumă totală de până la 4 miliarde dolari americani", se menţionează în Ordin.

Suma finală aferentă atât operaţiunii de răscumpărare anticipată şi preschimbare, cât şi cea aferentă emisiunii noi, maturitatea, cuponul, numărul de serii, precum şi ceilalţi termeni şi condiţii financiare urmează să fie stabilite la momentul lansării tranzacţiei, în funcţie de condiţiile de piaţă.

Emisiunea este administrată de BNP Paribas, HSBC Continental Europe, ING Bank, Raiffeisen Bank International şi UniCredit Bank.

Suma aferentă emisiunii se va vira în contul de valută deschis pe numele Ministerului Finanţelor la Banca Naţională a României şi se va utiliza pentru finanţarea deficitului bugetar, refinanţarea şi rambursarea anticipată a datoriei publice guvernamentale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare privind datoria publică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mama astia ne anunta ca avem de plata nasol de tot!

    Acum ce ii faci ca daca ti dolari vechi este posibil sa schimbe cu digitalul si aia vechi pa; cum te aperi de urmatoarea nazdravanie valutara? 

    Guvernul si ministerul au in plan jefuirea cetatenilor! 

    cumpara aur si argint! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb