Ministerul IMMurilor beneficiază de 9 milioane de lei - finanţare nerambursabilă

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 aprilie 2009

Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MIMMCMA) a semnat, miercuri, trei contracte de finanţare nerambursabilă de 9 milioane de lei, pentru derularea unor proiecte de stategii guvernamentale de îmbunătăţire a mediului de afaceri.

Astfel, MIMMCMA a obţinut finanţarea nerambursabilă, din Fondul Social European, pentru proiectul "Elaborarea strategiei guvernamentale pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea mediului de afaceri", în valoare de trei milioane de lei.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de un an, iar din valoarea totală eligibilă, finanţarea nerambursabilă este de 2,5 milioane de lei, şi se realizează prin Programul Operaţional - Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA). Contribuţia ministerului este de 456,6 mii lei.

Scopul principal al proiectului presupune derularea unor activităţi care să contribuie la îmbunătăţirea mediului de afaceri din ţara noastră, printr-un efort de planificare strategică, care să permită o abordare coerentă a acestui proces, precum şi îmbunătăţirea capacităţii MIMMCMA de planificare strategică, de analiză, evaluare şi monitorizare, prin crearea unei metodologii specifice de monitorizare şi evaluare a Strategiei de îmbunătăţire a mediului de afaceri din România.

Pentru proiectul "Întărirea capacităţii instituţionale de management a reformei privind îmbunătăţirea mediului de afaceri din România", ministerul IMM-urilor a obţinut o finanţare nerambursabilă de 3,8 milioane de lei prin PODCA, iar contribuţia sa se ridică la 675,68 mii lei.

Scopul proiectului vizează creşterea capacităţii administrative, în vederea continuării reformei cu impact asupra mediului de afaceri prin creşterea calităţii managementului reformei în domeniu, la nivelul ministerului şi SGG, prin învăţarea şi internalizarea celor mai noi şi moderne practici în domeniul administraţiei publice, cu aplicare directă în reforma mediului de afaceri.

Ministerul IMM-urilor va mai primi o finanţare nerambursabilă în valoare de 2,6 milioane lei, tot prin PODCA, şi pentru proiectul "Evaluarea barierelor administrative de natură legislativă cu care se confruntă mediul de afaceri şi construirea unui sistem durabil pentru monitorizare şi evaluare ulterioară". La acet proiect contribuţia ministerului este de 460,5 mii lei.

Scopul proiectului este identificarea, iniţierea, implementarea şi monitorizarea măsurilor specifice pentru îmbunătăţirea şi consolidarea mediului de afaceri în România, prin creşterea gradului de cunoaştere şi înţelegere a problematicii referitoare la barierele administrative de natură legislativă cu care se confruntă mediul de afaceri, creşterea capacităţii instituţionale a MIMMCMA pentru elaborarea şi aplicarea sistemelor de monitorizare şi evaluare ulterioară a impactului măsurilor de reformă în domeniu, precum şi sprijinirea MIMMCMA în domeniul implementării măsurilor de reducere a barierelor administrative pentru mediul de afaceri şi profesii liberale.

Finanţarea pentru aceste trei programe a a fost obţinută o dată cu semnarea contractelor între MIMMCMA, în calitate de beneficiar, şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional - Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb