Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii a fost dat în judecată de două agenţii de turism

NI
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 7 ianuarie 2008

Agenţiile de turism "Paralela 45" şi "3MT" au dat în judecată Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, acuzând instituţia condusă de Ovidiu Silaghi că nu ar fi plătit o serie acţiuni de promovare a Româ-niei pe plan internaţional. Patronul Agenţiei Paralela 45, Alin Burcea, a declarat că prin somaţia de plată introdusă împotriva ministerului la Judecătoria Sectorului 1 cere plata a 20.000 de lei (200 de milioane de lei vechi). "Este vorba de mai multe acţiuni ale ministerului, din ultimele şapte - opt luni, de promovare a României pe plan internaţional. Prin acestea au fost aduşi în ţară mai mulţi ziarişti străini, iar noi, agenţiile, le-am oferit tot: cazare, trans-port, ghid. S-au făcut licitaţii pe internet, s-au anunţat câştigătorii, noi am făcut ceea ce era în sarcina noastră numai că nu am mai fost şi plătiţi. Cu greu am reuşit să recuperez 300 de milioane şi au mai rămas 200 de milioane", a declarat Burcea, citat de NewsIn.

Procesul dintre Paralela 45 şi Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii va începe pe 11 ianuarie. Alin Burcea susţine că a fost nevoit să apeleze la instanţă întrucât cei din minister ar fi refuzat să plătească.

"Este deranjantă atitudinea. Nu este normal ca secretarul general din minister şi ministrul să spună . Asta înseamnă guvernare? Am fost şi eu secretar de stat şi înţeleg că atunci când eşti la guvernare trebuie să înveţi să iei decizii pe care să ţi le asumi. Eu consider toată treaba aceas-ta o golăneală", a declarat Alin Burcea.

Cealaltă agenţie de turism, 3 MT, solicită în instanţă de la minister suma de 160 de milioane de lei vechi, potrivit patronului agenţiei, Mihai Toncescu. Procesul se va desfăşura tot la Judecătoria Sectorului 1 şi va începe pe 9 ianuarie.

"Este vorba tot de o acţiune de promovare a României cu ziarişti străini. Din câte ştiu eu mai sunt şi alte agenţii în situaţia celei pe care o conduc eu", a declarat Mihai Toncescu.

În replică, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Ovidiu Silaghi, a declarat vineri că nu poate plăti sumele cerute de cele două agenţii întrucât nu ar exista un contract încheiat. "Noi am plătit pentu ce avem contract încheiat. Nu am dat banii doar în situaţia în care a existat contract", a spus Szilaghi pentru NewsIn.

Patronul de la Paralela 45, Alin Burcea, a mai spus că afirmaţiile ministrului nu se susţin. "A fost o licitaţie pe internet. Am fost informaţi în scris că am câştigat. Ni s-au comandat serviciile, le-am executat. După care când e vorba ne plată nu avem contract. După cum am mai spus, e o golăneală", a afirmat Burcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb