Ministerul Sănătăţii a anunţat măsurile luate pentru evitarea discontinuităţilor în aprovizionarea cu medicamente

D.I.
Miscellanea #Sănătate / 10 aprilie 2018

Ministerul Sănătăţii a anunţat măsurile luate pentru evitarea discontinuităţilor în aprovizionarea cu medicamente

Ministrul Sănătăţii a solicitat luna trecută o situaţie centralizată a medicamentelor care au discontinuităţi în aprovizionare sau lipsesc din unităţile sanitare în care derulează programul naţional de oncologie în contract cu casele de asigurări, se arată într-un comunicat al instituţiei, dat publicităţii.

Potrivit documentului, săptămâna trecută, responsabilii Ministerului Sănătăţii împreună cu conducrea Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) şi compania Unifarm "au analizat situaţia fiecărui produs în parte şi au solicitat date suplimentare de la producătorii medicamentelor care lipsesc de pe piaţă pentru a identifica soluţii rapide pentru aprovizionare".

Reprezentanţii ministerului precizează că lipsa medicamentului "Cisplatin" este cauzată de faptul că deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă a vândut-o unei alte companii. Astfel, în data de 3 aprilie, ANMDM a aprobat dosarul de exceptare de la etichetare pentru 3.000 de fiole de Cisplatin, cantitate care va ajunge pe piaţa din ţara noastră în aproximativ două săptămâni.

De asemenea, conform unei informări transmise la ANMDM, "acelaşi producător care va furniza cele fiolele, va aduce pe piaţă aproximativ 10 mii de fiole de diverse concentraţii până la finalul lunii mai".

Aceeaşi instituţie precizează: "Există disponibil pe piaţă un produs similar, cu o altă denumire comercială, dar cu aceeaşi substanţă activă: Sinplatin. Comenzile spitalelor care au contractat acest produs şi au făcut solicitări vor fi onorate. Este un produs inclus în Programul Naţional de Cancer cu decontare 100%".

De asemenea, din aceeaşi clasă de medicamente, există disponibil pe piaţă şi produsul "Carboplatin", care poate fi achiziţionat de către spitale în baza contractelor de achiziţii publice.

Potrivit sursei citate, în urma analizei realizate la Ministerul Sănătăţii, "există şi alte produse pentru care producătorii au vândut licenţa iar cei care au achiziţionat-o nu sunt pregătiţi să producă medicamentele".

Comunicatul mai precizează că "responsabilii Ministerului Sănătăţii monitorizează permanent stocurile şi consumul produselor farmaceutice pentru a interveni urgent, dar cu pârghii legale, pentru asigurarea necesarului de medicamente".

Referitor la situaţia prezentată în spaţiul public, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a declarat: " În urma analizei atente a situaţiei, am constatat că există unele unităţi sanitare care au raportat lipsa unor medicamente care există în stoc la diverşi producători. Este datoria celor implicaţi direct în aprovizionarea cu aceste medicamente să se implice mai mult în a rezolva problemele care apar. Pe de altă parte, se impune o revizuire a legislaţiei privind achiziţia de medicamente, care să ofere mai mult siguranţă ca distribuitori care se prezintă la licitaţii vor asigura necesarul de produse farmaceutice pe toată durata contractului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb