Ministerul Sănătăţii a încheiat procedura de licitaţie pentru achiziţia vaccinului antigripal

G.F.
Miscellanea / 17 noiembrie 2017

Procedura de licitaţie electronică pentru achiziţia vaccinului antigripal s-a încheiat, informează Ministerul Sănătăţii prin intermediul unui comunicat, care precizează că, faţă de anii anteriori, vor fi achiziţionate cantităţi duble de vaccin.

"Procedura de licitaţie electronică, cea mai importantă etapă a achiziţiei pentru vaccinul antigripal, s-a încheiat în data de 16 noiembrie. În urma acestei proceduri, vaccinul va putea fi achiziţionat la un preţ mai bun decât cel obţinut în contractele anterioare. Faţă de anii anteriori, vor fi achiziţionate cantităţi duble de vaccin antigripal, fapt care va permite vaccinarea unui număr mai mare de persoane", se precizează în comunicatul citat.

Ministerul Sănătăţii informează că după 10 zile de la încheierea procedurii de licitaţie electronică, perioadă prevazută prin lege pentru formularea contestaţiilor, se poate semna acordul -cadru şi contractele subsecvente în baza cărora vor fi livrate vaccinurile antigripale.

"Încheiem acorduri - cadru pentru toate vaccinurile, în aşa fel incât să nu mai ajungem în situaţia ca, la inceputul anului viitor, din cauza faptului că nu a pornit procedura de achiziţie, să ne confruntăm din nou cu lipsa de vaccinuri. Termenele de livrare vor fi stabilite astfel încât să existe predictibilitate în ceea ce priveşte necesarul de vaccinuri, iar livrarea să fie facută în funcţie de necesarul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică", a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Ministerul subliniază că în campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb