Ministerul Sănătăţii a lansat procedura de achiziţie a peste 90 de milioane de măşti pentru persoanele vulnerabile

G.U.
Miscellanea / 16 iunie 2020

Ministerul Sănătăţii a lansat procedura de achiziţie a peste 90 de milioane de măşti pentru persoanele vulnerabile

Ministerul Sănătăţii a lansat procedura de achiziţie prin negociere directă a peste 90 de milioane de măşti pentru persoanele vulnerabile, la un preţ total estimat de cel puţin 151 de milioane de lei fără TVA, transmite G4Media.ro. Conform ordonanţei de urgenţă adoptată de Guvern în 21 mai, fiecare persoană din categoriile considerate vulnerabile va primi 50 de măşti pentru o perioadă de două luni.

În acest scop, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu 230 de milioane de lei.

Conform invitaţiei de participare la achiziţie, Ministerul Sănătăţii intenţionează să cumpere între 90 şi 115 milioane de măşti de protecţie facială, la preţul estimat pe bucată de 1,68 lei fără TVA. Preţul total estimat este de 151,2 - 193,2 milioane de lei fără TVA.

Este vorba despre un acord-cadru care va avea contracte subsecvente, în funcţie de comenzi, care vor fi făcute şi vor trebui livrate către direcţiile de sănătate publică din fiecare judeţ şi din municipiul Bucureşti. Durata acordului-cadru este de 90 de zile.

Criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate preţ", astfel: preţul are 40 de puncte, termenul de livrare 30 de puncte, iar cantitatea ofertată 30 de puncte.

Măştile trebuie să fie clasa de risc I, tip II, cu minimum 3 straturi, lamă nazală, fabricate din material neţesut hipoalergenic, nesteril şi cu o eficienţă de filtrare bacteriană ridicată BFE mai mare de 98%, cu termen de valabilitate de 3 ani.

Aceste măşti vor fi cumpărate de Ministerul Sănătăţii, urmare a legii prin care Parlamentul a aprobat instituirea stării de alertă şi prin care ministerul a fost desemnat să asigure măştile de protecţie pentru persoanele din categoriile vulnerabile.

În 21 mai, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă 78, prin care a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 230 de milioane de lei şi a stabilit că vor beneficia de 50 de măşti gratuite, pentru o perioadă de două luni, următoarele categorii de persoane:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Tot prin ordonanţa de urgenţă s-a stabilit că achiziţia măştilor se realizează prin procedura de negociere fără publicare prealabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bai nene numai de aiureli va tineti

    porniti mai bine economia ca murim! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb