Ministerul Sănătăţii va derula, multianual, programe naţionale de sănătate

C.P.
Politică / 28 decembrie 2010

Începând de anul viitor, Ministerul Sănătăţii va derula programe naţionale de sănătate, multianual, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În perioada 2011-2012 vor fi implementate programe noi, cele mai importante vizând reducerea incidenţei cancerului în România şi fertilizarea in vitro.

"În premieră am propus ca programele naţionale de sănătate gestionate de Ministerul Sănătăţii să se desfăşoare multianual, pe o durată de doi ani, pentru a exista o predictibilitate atât din punctul de vedere al furnizorilor din sistem, cât şi din cel al pacienţilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

În următorii doi ani, în scopul reducerii incidenţei cancerului în România, Ministerul Sănătăţii va derula Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a unor forme de cancer (cancerul de col uterin, mamar, colorectal). Din anul 2011, Ministerul Sănătăţii va demara programul după modelul proiectului pilot realizat în cadrul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

De asemenea, vor exista două programe noi, Subprogramul privind protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentari şi de nutriţie şi Subprogramul de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei, prin care Ministerul Sănătăţii îşi propune derularea unor campanii pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În premieră, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer în cadrul căruia se vor asigura fondurile necesare realizării procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb