Ministrul Adrian Oros s-a întâlnit cu doamna Michele Ramis, ambasadoarea Republicii Franceze

A.I.G.
Comunicate de presă / 14 ianuarie 2020

Ministrul Adrian Oros s-a întâlnit cu doamna Michele Ramis, ambasadoarea Republicii Franceze

Nechita-Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a primit-o astăzi, la sediul MADR pe doamna Michele Ramis, ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti. Doamna ambasador a fost însoţită de doamna Marie-Luce Ghib, consilier agricol regional pentru România, Bulgaria şi Serbia şi de dl. Michel Cywinski, şeful misiunii economice, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

La întâlnire au participat secretarul de stat Emil Florian Dumitru precum şi directori ai direcţiilor de specialitate din cadrul MADR.

Pe parcursul discuţiei cu ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, subiectele principale au vizat: poziţionarea celor două state în raport cu viitoarea Politică Agricolă Comună, plafonarea, actualizarea cooperării bilaterale în cadrul parteneriatului strategic între Franţa şi România, cu o atenţie deosebită pentru sectorul zootehnic, cu accent pe sectorul bovin şi cel ovin, specializat pe producţia de carne de calitate. Totodată, va fi consolidată componenta de cercetare a cooperării agricole, precum şi cea din domeniul silviculturii.

Cele două părţi au abordat în cadrul întâlnirii şi măsurile de mediu şi climă, fermele de familie, stimularea asocierii, învăţământul agricol şi cercetarea - schimburi de experienţă, convergenţa plăţilor directe, invitarea României de a se alătura iniţiativei lansate de Franţa "4 pe 1000: sol pentru securitate alimentară şi climat" şi stadiul la care se regăseşte ţara noastră cu privire la această iniţiativă.

În intervenţia sa, ministrul Adrian Oros a subliniat că în viitorul Program Naţional Strategic, fondurile din Pilonul II (dezvoltare rurală) vor fi direcţionate pentru consolidarea fermelor de familie şi transformarea fermelor de subzistenţă în ferme comerciale, ţinând cont de aspectele proprii ale ţării noastre: "Am iniţiat un proces de întâlniri cu ţările din sud-estul Europei, cu o specificitate similară României, pentru a avea o abordare comună cu privire la acest subiect în viitoarea PAC. Referitor la problema plafonării, România consideră că fiecare stat membru ar trebui să fixeze nivelul acesteia, în funcţie de particularităţile întâlnite."

De asemenea, ministrul a precizat că doreşte accelerarea procesului de convergenţă, astfel încât să fie reduse decalajele dintre fermierii români şi cei din alte state membre în privinţa nivelului plăţilor

directe. Totodată, ministrul a menţionat că modelul francez al fermelor de familie reprezintă o sursă de inspiraţie pentru ţara noastră, problema menţinerii oamenilor în mediul rural şi a atragerii populaţiei tinere către sat fiind tratată cu maximă seriozitate în contextul îmbătrânirii populaţiei care lucrează în agricultură.

Michele Ramis şi-a exprimat disponibilitatea de a identifica modalităţile pentru rezolvarea priorităţilor comune, şi, în egală măsură, a arătat deschidere din partea colaboratorilor săi pentru a aprofunda subiectele discutate în cadrul întâlnirii de astăzi.

Potrivit comunicatului citat, în finalul întâlnirii, ministrul Nechita Adrian Oros i-a asigurat pe oaspeţii săi că, în ceea ce priveşte colaborarea tradiţională dintre România şi Franţa şi, implicit, dintre cele două Ministere ale Agriculturii, aceasta va continua, astfel încât ambele ţări să îşi poată susţine interesele comune la nivel european, în beneficiul fiecăreia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb