Ministrul Apărării susţine legiferarea stagiului militar voluntar

O.D.
Ziarul BURSA #Politică #Apărare / 5 mai 2022

Ministrul Apărării susţine legiferarea stagiului militar voluntar

Evenimentele din proximitatea noastră au readus în discuţie problema înrolării în armată, obligatorie sau voluntară. Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că legea privind stagiul militar voluntar va intra "în foarte scurt timp" în circuitul de avizare, iar interesul tinerilor este unul destul de ridicat: "Lucrăm şi la legea legată de stagiul militar voluntar, pentru pregătirea voluntară, unde avem, cel puţin pe Facebook, în acest moment, foarte multe cereri, întrebări din partea tinerilor care vor să facă un stagiu militar. Le deschide şi o posibilitate de carieră militară acest lucru, dar în condiţiile acestea de război, văzând aceste grozăvii, oamenii simt nevoia, şi este un lucru foarte bun, să fie pregătiţi pentru orice situaţie. Mâine avem, cred, ultima discuţie şi trimitem proiectul pentru avizare la ceilalţi. Am discutat acest proiect şi cu alte categorii din sistemul de ordine publică şi apărare, nu numai noi suntem, dar vom supune avizării şi la alte ministere şi o să-i dăm drumul în foarte scurt timp", Ministrul a precizat că există un interes ridicat şi din partea celor care vor să fie rezervişti voluntari în Armata României, până acum fiind depuse 1.400 de cereri. Aceştia vor fi plăţi, spune ministrul Apărării, "depinde de grad, de studiile pe care le au, de modul în care sunt încadraţi".

Pe de altă parte, dar legat tot de armată Vasile Dîncu, a declarat că pregătirile pentru organizarea grupului de luptă NATO din ţara noastră, care va fi condus de Franţa, se află într-un stadiu destul de avansat şi se doreşte ca până la summitul Alianţei Nord Atlantice de la Madrid din luna iunie să fie finalizată configuraţia acestuia: "Suntem într-un stadiu destul de avansat. Franţa, naţiunea cadru, este cea care face, să spunem aşa, angajamentul, este cea care invită, sigur că negociem şi noi, îi sprijinim şi noi în acest sens. Am stabilit deja în mare măsură detaliile, s-au făcut inspecţiile. Am avut inspecţiile francezilor făcute demult, pentru că ei sunt naţiune cadru şi pentru celălalt battlegroup (grup de luptă - n.r.) de la Mihail Kogălniceanu, care a venit pe filiera europeană, să spunem, a apărării. Credem că în luna viitoare, vrem ca înainte de acest summit al nostru foarte important de la Madrid (summitul NATO - n.r.), de la finalul lui iunie, să avem toată configuraţia acestui battlegroup. Deocamdată, Franţa, Olanda, Belgia, şi mai sunt şi alte ţări care s-au anunţat, dar încă nu am stabilit detaliile legate de ce tip de forţe vor aduce, de câţi oameni şi aşa mai departe. Este însă chestiunea de care se ocupă, în principal, naţiunea cadru, Franţa. Şi ei ne comunică şi comunicăm continuu că sunt pe drumul cel bun în ceea ce priveşte organizarea". Cert este că modul în care este privită armata s-a schimbat mult în ultimele trei luni.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Din poze se vede ce tragatori sunt. Nici nu stiu sa se aseze.

    1. Sunt mai buni decat rusii ai caror "tragatori" au avut succes numai la batrane.

      pozitia fb ai stat altfel la trageri???

    uite exemplu de cum sa mananci "rahat", auzi la el voluntari in armata. Mah inteligentule nu se inghesuiau inainte, ca un soldat primea un pic mai mult de salariu minim.

    Acum cand razboiul bate la usa speri sa vina soldatii precum in Scrisoarea a III ? 

    Sau e doar preview la stagiul obligatoriu, sa se obisnuiasca oamenii cu ideea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb