MINISTRUL BULGAR DE INTERNE: "Traficanţii de fiinţe umane au declarat război statului bulgar"

V.G.
Internaţional / 25 august 2022

"Traficanţii de fiinţe umane au declarat război statului bulgar"

''Astăzi, aşa-numiţii traficanţi de fiinţe umane au declarat război statului bulgar şi statul bulgar va răspunde acestei provocări cu toată forţa'', a declarat astăzi ministrul interimar de Interne bulgar Ivan Demerdzhiev, comentând accidentul în care doi ofiţeri de poliţie bulgari au fost ucişi după ce şoferul unui autobuz, care transporta migranţi ilegali, a izbit maşina lor de poliţie la Burgas (pe coasta Mării Negre). El a precizat că două persoane dintr-o tabără de refugiaţi au fost implicate în accident, potrivit Agerpres.

''Vom face tot ce este posibil ca un astfel de accident să nu se repete'', a afirmat el, adăugând că protecţia frontierei va fi consolidată. Demerdzhiev a spus că au fost efectuate arestări şi că poliţia caută încă un suspect. Cei arestaţi sunt trei sirieni şi doi cetăţeni bulgari.

În zilele următoare, 100 de angajaţi ai Ministerului Apărării se vor alătura forţelor suplimentare la graniţă, a afirmat Demerdzhiev, după ce a subliniat că a ordonat autorităţilor poliţieneşti să controleze foarte precis atât centrele de refugiaţi pentru a căuta persoane care îndrăznesc să se implice într-o asemenea activitate, cât şi locaţiile unde avem dovezi că s-au instalat astfel de persoane.

''Aceste controale vor fi efectuate foarte atent şi rapid. Aceste persoane fie vor fi aduse în instanţă, fie vor fi returnate către locurile lor de origine, întrucât s-a adeverit că, în cea mai mare parte, aşa-zişii traficanţi sunt cetăţeni străini care locuiesc în Bulgaria. Nu le vom permite să stea în ţara noastră desfăşurând astfel de activităţi. Suntem hotărâţi să încheiem problemele cu ei până săptămâna viitoare şi la fel să punem capăt activităţilor lor'', a spus Demerdzhiev.

În total 7.630 de cetăţeni din ţări terţe au fost reţinuţi între ianuarie şi iulie anul acesta, dintre care 834 la intrare, 1.053 la ieşirea clandestină pe la frontiera de stat şi 5.743 au fost descoperiţi stând ilegal în interiorul ţării, arată statisticile Ministerului de Interne despre situaţia migraţiei făcute publice joi. Cifrele de anul acesta sunt mai mult decât duble faţă de cele de anul trecut, când 3.673 de migranţi ilegali au fost reţinuţi în aceeaşi perioadă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte bine fac... Afara cu traficantii din tara...?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb