MINISTRUL CULTURII:  "«Cuminţenia Pământului» va fi itinerată, în viitorul apropiat, în ţară"

S.A.
Cultură / 16 octombrie 2016

Corina Şuteu (Sursa foto: Facebook)

Corina Şuteu (Sursa foto: Facebook)

Lucrarea "Cuminţenia Pământului" va fi găzduită, într-o primă fază, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, iar în viitorul apropiat va fi itinerată în ţară, urmând să fie expusă în muzee de artă şi galerii, a anunţat astăzi Corina Şuteu, ministrul Culturii, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a afirmat: "Faptul că, într-o primă fază, «Cuminţenia Pământului» va fi găzduită de Muzeul «Dimitrie Gusti» nu înseamnă că ea va fi accesibilă doar bucureştenilor: în viitorul apropiat, lucrarea va fi itinerată în România, urmând să fie expusă în contexte speciale, în muzee de artă, galerii etc".

În ceea ce priveşte construcţia unui Atelier Brâncuşi în spaţiul Muzeului Satului, Corina Şuteu a menţionat că "un astfel de proiect" nu se află, în acest moment, în planurile ministerului pe care îl conduce.

Corina Şuteu apreciază că Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" este, în prezent, cea mai vizitată instituţie muzeală din Bucureşti, iar mutarea sculpturii "Cuminţeniei Pământului" în acest spaţiu este menită unei "expuneri cât mai largi" a lucrării, pentru un public cât mai numeros şi mai divers, ce o va putea recepta "în multiplele ei valenţe, nu doar în siajul tradiţiei artistice din care provine".

Ministrul recunoaşte faptul că Muzeul Satului e unul de etnografie, iar includerea unei opere a avangardei de secol XX într-o astfel de instituţie este atipică.

"Modalitatea de achiziţie a «Cuminţeniei Pământului» a fost, însă, ea însăşi o premieră pentru România, iar Ministerul Culturii îşi doreşte să creeze un cadru dedicat, unic, pentru această lucrare, care să servească drept punct de plecare pentru o regândire contemporană a Muzeului Satului în integralitatea sa, începând cu un proiect arhitectural de expunere, supus dezbaterii publice şi menit integrării acestei opere în ansamblul artistic de la Şosea. Această regândire a Muzeului Satului pornind de la «Cuminţenia Pământului», dincolo de percepţia publică actuală, reprezintă, în ultimă instanţă, recunoaşterea naturii prin definiţie vii a muzeului ca instituţie", a mai scris Corina Şuteu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb