MINISTRUL CULTURII, MESAJ DE ZIUA MINORITĂŢILOR NAŢIONALE: ''Diversitatea trebuie să reprezinte un factor de coeziune''

G.U.
Cultură / 18 decembrie 2021

''Diversitatea trebuie să reprezinte un factor de coeziune''

Protejarea patrimoniului cultural, inclusiv a celui care aparţine minorităţilor naţionale, reprezintă o prioritate a Ministerului Culturii care preţuieşte cultura minorităţilor ca adjuvant pentru modelarea culturii româneşti, aşa cum o ştim astăzi, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"În acest an se împlinesc 29 de ani de la adoptarea 'Declaraţiei cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice', de către Adunarea Generală a ONU, un instrument pentru apărarea drepturilor minorităţilor naţionale. Diversitatea, în cultură, trebuie să reprezinte un factor de coeziune şi un izvor de creativitate în ceea ce priveşte creaţia artistică. Este esenţial să reiterăm angajamentul de toleranţă pentru toţi semenii şi importanţa minorităţilor pentru un stat, mai ales din perspectiva culturii", declară ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

În contextul celebrării Zilei Minorităţilor Naţionale, Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" a lansat ROM(a)NOR Interferences, cel mai important proiect cultural dedicat revitalizării patrimoniului minorităţii rome din România, care beneficiază de un buget total de peste 1,3 milioane euro (100% nerambursabil) şi se va derula pe parcursul a 24 de luni, începând cu 1 ianuarie 2022, se menţionează în comunicat.

De asemenea, astăzi, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" găzduieşte evenimentul de diplomaţie publică dedicat Zilei Minorităţilor Naţionale, care se va desfăşura, în incinta muzeului, între orele 11:00-15:00.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate filmele documentare şi o expoziţie de desene şi picturi ale copiilor de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri". Pe parcursul întregii zile, pe scena Sălii Victor Ion Popa, vor evolua ansambluri aparţinând diverselor etnii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb