MINISTRUL DE EXTERNE, TEODOR MELEŞCANU "A venit momentul să ne gândim la Europa ca la un continent fără centru şi fără periferie"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 octombrie 2017

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, propune o nouă abordare a proiectului european comun, în baza căreia să se construiască viitorul acestuia.

Domnia sa a declarat ieri, în cadrul "Bucharest Forum 2017": "Europa trebuie să se bazeze pe idei creative. Poate e momentul să ne gândim la Europa ca la o reţea sau la reţele inseparabile formate din state, în care proiectele de valoare pot fi transformate pentru beneficiul tuturor statelor. Să ne gândim la un continent fără centru şi fără periferie, unul care să proiecteze puterea societăţii. Europa nu a fost clădită pe principii autosuficiente, s-a bazat pe relaţii şi cu alte state. Trebuie să ne menţinem deschiderea la influenţa pozitivă a acestor factori. Sunt mai multe abordări care resping dihotomiile Est-Vest, mai mult-mai puţin, federalism-interguvernamentalism, pe care ar trebui să le implementăm".

În opinia sa, Europa trebuie să fie pragmatică în ceea ce priveşte discuţiile despre viitorul comun.

Teodor Meleşcanu a mai amintit că UE s-a confruntat cu unele crize în ultima vreme, menţionând: "Ştim cu toţii că, în ultimii ani, UE s-a confruntat cu incertitudinea mai multor crize. În lumina votului britanic de a părăsi UE şi ascensiunea populismului, au apărut dubii serioase cu privire la supravieţuirea Europei după 2017 sau dacă acesta este începutul sfârşitului. Dar, UE este, acum, într-o formă şi o dispoziţie mai bună".

La acelaşi eveniment, Mircea Geoană, preşedintele Institutului Aspen România, fost ministru de Externe, a declarat că ţara noastră poate beneficia de pe urma Brexitului.

Domnia sa a afirmat: "În următorii doi ani şi jumătate vom avea preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Să încercăm să avem o continuitate, să nu ne gândim că este vorba doar de un soi de prezentare a părţilor bune şi rele ale preşedinţiei. Trebuie să înţelegem că ţara noastră sau regiunea noastră pot avea beneficii de pe urma separării Marii Britanii de UE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb