Ministrul Economiei face apel către parlamentari să urgenteze aprobarea Legii offshore

S.B.
Politică / 9 martie 2022

Ministrul Economiei face apel către parlamentari să urgenteze aprobarea Legii offshore

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, face, miercuri, un apel către decidenţi şi parlamentari să urgenteze aprobarea Legii offshore. "Nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la ruşi pentru gaz", a transmis ministrul, informează news.ro.

"Fac apel către toţi decidenţii politici şi către toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să urgentăm aprobarea Legea offshore! Nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la ruşi pentru gaz. Avem gaz românesc, trebuie doar să-l exploatăm", a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Economiei.

Florin Spătaru apreciază că, "sub presiunea conflictului militar dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, avem cu atât mai multe motive să scoatem legea offshore din sertare şi să acţionăm".

"Disponibilitatea energiei a devenit astăzi un factor politic decizional pentru un stat care îşi doreşte să atragă investitori pe teritoriul său.", a mai scris ministrul.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, a afirmat, miercuri, că "suntem foarte aproape de a avea Legea offshore", proiectul urmând a trece repede prin Parlament, prin procedură de urgenţă.

"În acest context, toate forţele politice ale coaliţiei susţin o lege a offshore să fie aprobată cât mai rapid", susţine Cîţu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. At trebui tot rapid să cumpărați și niște drone de la turci și să le dați Republicii Moldova deoarece Bursucul Atomic zis și Putinator Demolator veghează și se uită cu pofta la fostele teritorii ale URSS...

    asta trebuia făcută mai demult...

    Dar in varianta cu redevanta 50 la suta in favoarea statului roman hotilor.. Nu de 5 sau 10 la suta cum vreti voi.. Vanzatorii de tara ce sunteti....

    1. din cauza unora ca tine am ajuns la mila rusilor

      E momentul sa fim stansi de.....de catre cei puternici, carevor profita ei de petrol.Romanii vor cumpara energia tot la pretul de piata stabilit prin tranzactii mbursiere.

      Din cauza unora ca tine ne vindem resursele pe nimic la alte state si stam mewreu in genunghi in fata UE si SUA. Gazul va fi dat pe gratis. Romanul nu va beneficia de gazul din Marea Neagra si nici de banii de pe gaz. Se vede acum la ce pret platim gazul, desi avem gaz. Un nou tun dat Romaniei de prietenii nostri din SUA si UE si tradatorii de la PSD, PNL si UDMR. Legea offshore nu va fi data in interesul Romaniei. BRUA pe teritorul Romaniei este construita si e gata de export. Noi numai avem industrie chimica a avut grija UE si SUA. Toata cantitatea extrasa din Marea Neagra va pleca spre vest. In schimb ne vom incalzi in case cu lemne si alte tipuri de combustibil pentru ca avem acoperire de 35% a retelei in Romania, dar ne permitem sa exportam gaz.

      Astia care o tot tin cu strainii care fura. Statul Roman detine 45 la suta din proiect. Doi, exista impozitare f mare pe gaze. Ce mai vreti? Iar sa Stam si sa vorbim despre subiectele voastre preferate, strainii care fura si pensii? Cand treceti si voi la nivelul ulterior?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb