Nu există niciun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă, după ce RADET a intrat, luni, definitiv, în procedură de faliment, a declarat ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, infrmează Agerpres.
El a precizat că i-a chemat de urgenţă pe responsabilii din sectorul energiei termice la o şedinţă, la minister, de îndată ce a aflat vestea intrării definitive în faliment a RADET.
"I-am chemat acum la sediul Ministerul Economiei pe secretarul de stat de la Energie, pe directorul general al Elcen, pe administratorul Elcen - sunt pe drum - să vedem ce soluţie rapidă vom găsi. Trebuie să discutăm şi cu primăria. Trebuie găsită o soluţie să nu se întâmple nicio problemă în alimentarea cu energie termică a populaţiei", a spus Popescu.
Potrivit acestuia, Primăria Capitalei trebuie să găsească o soluţie prin ce companie sau prin ce serviciu să preia energia termică.
"Dar o s-o găsim împreună, nu cred că vom avea diferenţe de opinie pe acest aspect. De-asta i-am chemat pe toţi, pe Elcen, să propunem o soluţie în cazul în care se întârzie cu o propunere din partea primăriei", a continuat ministrul.
Întrebat dacă există vreun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură, el a răspuns: "Nu, nu! Problemele sunt doar de ordin juridic".
"Trebuie să găsim formula cea mai bună. Credeţi-mă că sunt încălzit cu problema încălzirii. Şi la Drobeta Turnu Severin am găsit soluţia juridică să rezolvăm problema. Vom găsi soluţia juridică, evident, în colaborare cu primăria", a adăugat el.
1. Scoala
(mesaj trimis de Marian în data de 11.11.2019, 21:42)
Mai bine mai tarziu, decat nici-o data,strangeti oamenii de decizie sa discutati.Sper sa nu ajunga Bucurestiul in situatia orasului Drobeta.Energeticianul de la RADET , poate ne explica celor care nu cunoastem energie, care este deosebirea dintre faliment si lichidare controlata.Bucuresteni nu va faceti griji acelasi energetician, asigura incalzirea si apa calda cu regenerabile pe acoperisul blocurilor si cu licitatii in piata de energie termica. Dle ministru,dupa umila mea parere este o singura varianta, discutie cu PM, explicatii ca pentru a asigura caldura si apa calda in Bucuresti sunt necesari pentru inceput 2 miliarde de lei ,pentru 2-3 ani.In acest timp lasati joaca de-a insolventa/falimentul preluati ambele activitati,producerea si transport/distributie, sub aceeasi palarie si dati drumul la treaba.Dl primar de la Oradea parca face din PNL.Poate il rugati sa vina la discutii s-ar putea sa dea solutii importante.