MINISTRUL EDUCAŢIEI: "34.000 de elevi înmatriculaţi în anul şcolar 2020 - 2021 în clasa a XII-a, nu sunt înscrişi la Bacalaureat"

G.B
Miscellanea / 19 iunie 2021

"34.000 de elevi înmatriculaţi în anul şcolar 2020 - 2021 în clasa a XII-a, nu sunt înscrişi la Bacalaureat"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 34.000 de absolvenţi de liceu din acest an, nu s-au înscris la examenul de bacalaureat, dar şi că pandemia de COVID-19 a contribuit la abandonul şcolar, potrivit News.ro.

"34.000 de elevi înmatriculaţi în anul şcolar 2020 - 2021 în clasa a XII-a, clasă terminală, nu sunt înscrişi în Bacalaureat. Fie nu au dorit să se înscrie, fie nu au putut să se înscrie, deoarece au avut corigenţe. Dacă ne raportăm la promoţia curentă, avem un procent de 77 la sută, anul trecut am avut un procent de peste 83 la sută. Anul acesta, din promoţiile anterioare avem 19.520 de înscrişi. Anul trecut, din promoţiile anterioare am avut peste 31.000 de înscrişi", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că pandemia a accentuat abandonul şcolar.

"Această criză sanitară a accentuat, cu siguranţă, şi tendinţa de creştere a abandonului şcolar, din păcate. Faptul că au stat acasă i-a determinat să piardă contactul cu şcoala, să renunţe la a se înscrie la examenul de bacalaureat sau au stat acasă, nu au reuşit să se pregătească, sunt mai mulţi corijenţi care chiar dacă au vrut, nu ar fi putut să se înscrie la bacalaureat pentru că nu au reuit, pe parcursul anului şcolar, să îşi încheie situaţia şcolară", a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a dat exemplul unei zone din nordul ţării în care nu exista niciun fel de semnal, nici de internet, nici de telefonie.

"Am fost săptămâna trecută prin nordul ţării, am trecut prin multe localităţi în care nu am reuşit să am niciun fel de semnal, internet sau telefon. M-am gândit oare cum au făcut şcoala acei copii în online", a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că peste un milion de absolvenţi de liceu din România nu au susţinut examenul de bacalaureat.

"Sunt peste un milion de absolvenţi de liceu care nu au susţinut examenul de bacalaureat. Este o problemă naţională", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sa le dam niste bani pentru inscrierea la Bac si alti bani pentru participare, iar cei care obtin note de trecere sa primeasca bursa pe viata.

    Sa le dati 3 mici daca se inscriu? Sau niste seminte?

    Noi stim ca voi politicienii va bucurati cand vedeti ca atat de multi copii abandoneaza scoala. Ati mai bifat ceva din programul de guvernare (ala adevarat nu ce ne serviti voi la Telejurnal). La TV plangeti cu lacrimi de crocodil si pe ascuns va bucurati. 

    Va doare pe voi fix in retur.

    Ati mai distrus ceva in tara aceasta. 

    Auzi hal de ministru:"...niciun fel de semnal, internet sau telefon. M-am gândit oare cum au făcut şcoala acei copii în online". S-a gândit el acum... El gândește.

    1. Ce treaba are ministrul educatiei cu modul in care au facut scoala acei copii?

      N-are nicio treaba. Trecea si sl pe strada si s-a luat lumea de el.

      Profesorii incompetenti sunt din vina elevilor, WC-ul in curte este tot din vina elevilor, manualele cu greseli sunt tot din vina elevilor, materia prea aglomerata este tot din vina elevilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb