Ministrul Educaţiei anunţă primele sancţiuni pentru profesorii care refuză să ţină cursuri online

A.P.
Miscellanea / 7 noiembrie 2020

Ministrul Educaţiei anunţă primele sancţiuni pentru profesorii care refuză să ţină cursuri online

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, le atrage atenţia profesorilor care refuză să susţină cursuri online asupra faptului că trebuie să îşi desfăşoare activitatea "în conformitate cu prevederile legale", ea afirmând că au început să fie luate măsuri faţă de acele cadre didactice care refuză să desfăşoare astfel de cursuri. Astfel, la Dâmboviţa unei învăţătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar în Vrancea un profesor a fost sancţionat financiar şi disciplinar pentru refuzul de a intra la cursuri pe internet, potrivit News.

Monica Anisie a transmis un mesaj cadrelor didactice care nu vor să participe la cursuri online, ea susţinând că acestea trebuie să îşi desfăşoare activitatea "în conformitate cu prevederile legale, că, dacă nu, se pot lua şi măsuri".

Într-o emisiune la care a participat sâmbătă dimineaţă, la Pro Tv, ministrul a dat exemplul unui profesor din Vrancea căruia i-au fost tăiate orele, ceea ce a echivalat cu o reducere a salariului şi a fost sancţionat şi disciplinar.

"Iar la nivelul judeţului Dâmboviţa chiar s-a ajuns la desfacerea contractului de muncă pentru o învăţătoare care nu a dorit să ţin orele online, deci avem şi astfel de exemple" a adăugat Anisie.

Ministrul afirmă că sunt şi profesori care s-au implicat şi continuă să se implice pentru a asigura elevilor educaţia, inclusiv în cazul celor care nu au posibilitatea de a participa la cursuri prin intermediul sistemelor electronice.

"Am mai experimentat şi în primăvară acest moment în care nu au avut acces copiii la dispozitive electronice sau alte forme de învăţare. Unitatea de învăţământ, Inspectoratul Şcolar împreună au realizat materiale de lucru pe care le-au transmis fizic elevilor şi în felul acesta a continuat învăţarea de acasă. Sunt foarte mulţi profesori care s-au mobilizat în acea perioadă şi se mobilizează şi acum tocmai pentru că le pasă de educaţie şi de copii", a precizat Anisie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pnl isti nu stiu decat sanctiuni,amenzi si legi dictatoriale oare am ajuns o tara de marionete sau ne au indobitocit .....

    madama este o paralela cu ministerul pt care - l gestioneaza

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb