MINISTRUL ENERGIEI: "România va produce, în anii următori, energie electrică pe baza de cărbune la capacitate maximă"

N.R.
Politică / 9 iulie 2022

"România va produce, în anii următori, energie electrică pe baza de cărbune la capacitate maximă"

România va produce, în anii următori, energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă, pentru a trece peste această criză, a scris astăzi, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, conform Agerpres.

"România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar ţara noastră va avea independenţă şi securitate energetică. Indiferent de cât de tare vor falsa trompetele ruseşti! Ca să fie foarte clar: în următorii ani, România va produce energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă, pentru a trece peste această criză. Nu se închide nimic din ceea ce funcţionează. Dar nu vom înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc!", a punctat ministrul Energiei.

El a reamintit, în context, decizia autorităţilor de a investi într-o centrală nouă care va produce energie electrică folosind gaz românesc.

"Aş dori ca trompetele ruseşti să răspundă la câteva întrebări legitime: cu ce cărbune ar putea funcţiona o termocentrală pe huilă, în condiţiile în care întreaga producţie de huilă a României asigură funcţionarea centralei de la Paroşeni (de 4 ori mai mică) doar pentru 2 - 3 zile pe săptămână? Trompetele ruseşti ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!! Să nu uităm că termocentrala de la Mintia nu are autorizaţie de mediu şi suntem în proces la CJUE pentru faptul că am ţinut-o deschisă până în 2021! De aceea am decis să investim într-o nouă centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc. Acest cântec fals intens promovat în spaţiul public ne arată oare că trompetele ruseşti sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră şi vom avea suficient gaz românesc, inclusiv pentru producerea de energie electrică, şi astfel nu vom importa de la ruşi? Da, ne bazăm pe resursele româneşti. Sunt oare disperate trompetele ruseşti că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii SMR-uri", arată ministrul în postarea de pe pagina sa de socializare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Foarte buna strategia...

    1. E BUNICICA PROPAGANDA ASTA , CU TROMPETELE RUSESTI , DAE EL , E ATAT DE TIMPIT ( DE CE NAIBII NU-I SPUNE NIMENI ADEVARUL ??? ) , CA NU STIE , S-AU DOAR FACE PE PROSTUL , DESPRE CRUNTUL ADEVAR , IN LEGATURA CU CALITATEA CARBUNELUI ROMANESC , CARE A MAI RAMAS IN CARIERE ??? SI ANUME : SPECIALISTII AU SPUS-O CLAR SI RASPICAT LA POSTURILE DE TELEVIZIUNE , NU EU : CA E ''''' SLAB - CALITATIV ''''': CA E SEMI - GUNOI : CA O PARTE ARDE , SI RESTUL NU MAI ARDE ; CA VRAND - NEVRAND , ASTA E ADEVARUL - ADEVARAT !!! ORICUM , NU-SI MAI ACOPEREA DE MULT , COSTURILE DE EXTRACTIE , PENTRU CA ERA EXTRAS DEGEABA DATORITA CALITATII PROASTE !!! DECI : CARBUNELE CARE A MAI RAMAS IN MINELE DIN ROMANIA , E DE CALITATE PROASTA , SI SUPER - PROASTA !!!!!!!!!!! CU CE ZICE EL , CA VREA SA CONTRACAREZE '''''' TROMPETELE ''''''' ??? SPUNETI-I VA ROG , SA MEARGA LA CULCARE !!! ROMANIA , O SA AIBE ASTFEL , NUMAI DE CASTIGAT !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Guvernele Liberale ORBAN-CATU,doua guverne PUTINISTE pentru poporul roman. Instalate cu incalcarea constitutiei pentru ca asa a dorit presedintele iohannis,pentru confortul sau personal,cele doua guverne liberale,au adus pagube Romaniei si romanilor,egale cu cele produse de teroristul Putin Ucrainei,desi in Romania nu erea razboi.Unul dintre cei care au produs pagube imense tarii si romanilor este ministrul virgil popescu Dupa ce CATU si GHINEA in cardasie cu STAPANII EUROPENI au formulat un PNRR care sa nu aduca nici un beneficiu Romaniei,si care sa poata fi folositi de STAPANII nostri sa nu ne acorde nici un euro,daca nu stam in genunchi in fata lor,Romania si romanii,au mai primit o lovitura de ciocan in moalele capului prin liberalizarea energiei prin care firmele straine care controleaza aceasta resursa se imbogatesc pe munca romanilor. Ca romanii sa suporte si mai greu liberalizarea energiei,PUTINISTII,au avut grija sa inchida minele de carbune si apoi sa opreasca si termocentralele care produceau energie pe carbune.Azi,ministrul spune ca nu avem carbune suficient pentru a functiona acele termocentrale. Pai carbunele nu iese singur din mine,dupa ce ati inchis minele iar minerii ori mor de foame ori au plecat in bejenie.Desi suntem cea mai bogata tara din UE,in gaze naturale,la iarna,romanii vor plati gazul la preturi astronomice pe care nu le vor suporta,vor ingheta de frig in case iar gazul romanesc v-a incalzi STAPANII.Preturile au luato razna la toate bunurile de consum,si la iarna sa nu cumva sa apara o noua REVOLUTIE.!

    Vorbește în general de ,, orizonturi S F "

    Ar trebui crezut omul care spunea cu mana pe inima ca liberalizarea energiei o sa ieftineasca energia.

    Romania o sa fie "independenta" energetic folosind parteneriate din 3 tari. 

    Carbunele romanesc iarasi nu a fost bun. Las ca nemtii au voie cu carbuni. 

    Noaptea mintii. 

    Un t.r.a.dator la pus.c.arie cu el.

    ...

    Sper să nu scape de pușcărie domnul simpatic, pretenul OMV.

    1. trădătorii mereu scapa ,cei care sunt cu poporul li se fac dosare la comanda,exemplu Dragnea,Chesnoiu,

    Decat sa importam huila de calitate, mai bine gaz azer din Grecia via Bulgaria. Pentru asta trebuie prioritizat constructia centralei Iernut cu upgrade la minim 900 Mw.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb