MINISTRUL ENERGIEI, VIRGIL POPESCU: "România a crescut dependenţa de gazul rusesc pentru că legea offshore nu a fost adoptată"

G.D.
Politică / 11 iunie 2022

"România a crescut dependenţa de gazul rusesc pentru că legea offshore nu a fost adoptată"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că dependenţa României de importurile de gaz din Federaţia Rusă a crescut în ultimii ani din cauza neadoptării unei legi offshore, dar şi pe fondul existenţei unor acte normative care descurajau exploatările de gaze naturale în România, informează News.ro.

"Am fost acuzat că Romgaz şi-a scăzut producţia, iar Romgaz a crescut producţia, este singura companie producătoare din România, acolo unde statul poate să aibă un cuvânt de spus, care a crescut producţia de gaze naturale din 2020, 2021, inclusiv anul acesta este o creştere de producţie. Dacă compari importul aferent anului 2021 cu aferent anului 2020, într-un an în care, dacă ne aducem aminte, consumul a fost foarte, foarte, foarte scăzut, evident că e mai mare. Deci el era probabil 25-26% şi probabil a crescut spre 30% în anul 2021 pentru că a crescut consumul. Eu tot am explicat; dacă ai un frigider şi tot iei din el, cum sunt rezervele de gaze, şi nu descoperi altele, normal că creşte dependenţa de importuri. România a crescut dependenţa de gazul rusesc pentru că legea offshore nu a fost adoptată, a fost o lege offshore adoptată în anul 2018 care practic a blocat exploatările din Marea Neagră", a declarat Virgil Popescu astăzi, la Digi 24.

Potrivit ministrului Energiei, pe lângă legea offshore au existat şi alte acte normative care descurajau exploatările, el reclamând în acest context, ceea ce a numit "o legislaţie făcută complet împotriva interesului naţional de a exploata gazele naturale".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. MEREU OMUL DESCHIDE UMBRELA DUPĂ PLOAIE.

    1. Domnule ministru.Atat cat ati studiat dumneavoastra in scolile pe care le-ati absolvit,ati citit si despre TRADARE si ce inseamna TRADAREA.? Daca nu,am sa va explic eu acum semnificatia acestui cuvant,iato : -TRADAREA,se asociaza constant cu dezertarea,minciuna, secretul si se opune inevitabil,increderii,loialita tiisi fidelitatii.Se pare insa ca,in gena natiei noastre,s-a srecurat si microbul TRADARII.Astfel,de-a lungul Istoriei noastre,romanii,si-au TRADAT conducatorii care au dorit sa nu fie dependenti de STRAINI.Asa au fost TRADATI,BUREBISTA,DECEBAL,VLAD TEPES,MIHAI VITEAZU si CONSTANTIN BRANCOVEANU,ca sa nu dau decat cateva exemple prin care acesti DEMNI CONDUCATORI,au fost TRADATI chiar de catre ROMANI. Venind in timpul nostru,eu,cred ca si azi ROMANIA si ROMANII,au fost TRADATI de cei care conduc.Va intreb.? Dumneavoastra va regasiti intre TRADATORI.? Daca nu,ar trebui sa mergeti printre romanii de rand si sa vedeti acestia ce parerea au si sa nu va apreciati dupa niste sondaje facute de niste asazisi "SOCIOLOLOGI".mituiti de cei de la putere. In rest,SA AUZIM numai de BINE,adica or ca v-ati dat DEMISIA,ori ca ATI fost DEMIS.!

    Putin ma intereseaza de unde vine daca avem puterea sa il fac in tara!

    Daca il import,trebuie cea mai buna oferta,ua o ajuti cu motorina si arme,dar ajuta ne si pe noi cu preturi bune! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb