MINISTRUL FINANŢELOR: Încasările la buget în aprilie, mai mari cu 3% faţă de program

S.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 18 mai 2016

Anca Dragu

Anca Dragu

Actualizare 18:09 Anca Dragu: "Pe primele patru luni am avut solicitări duble de finanţare pe «Prima Casă» faţă de ultimii ani"

Ministrul Finanţelor Publice a afirmat astăzi că s-a decis suplimentarea plafonului de garanţii pentru 2016 destinat programului "Prima Casă" cu 500 de milioane de lei, deoarece s-a dublat numărul de solicitări de finanţare în primele patru luni ale anului.

"Motivul pentru care am făcut această alocare suplimentară acum a fost exact numărul foarte mare de solicitări pe care l-au înregistrat băncile în primele patru luni, dar în contextul acestui nou cadru legislativ, respectiv darea în plată. Ceea ce am observat este că în primele patru luni am avut solicitări duble faţă de anii 2015 şi 2014. Ca atare ne aşteptăm ca pe o perioadă de câteva luni această cerere să scadă, nu avem motive să considerăm că cererea se va păstra dublă până la sfârşitul anului", a spus Anca Dragu, într-o conferinţă de presă la sediul Guvernului.

Dragu a precizat că Executivul va analiza dacă va mai suplimenta acest fond, precizând că noi alocări nu depind de rectificarea bugetară.

"Această alocare nu ţine cont de rectificarea bugetară. Alocările pe acest plafon de garantare pot avea loc în orice moment. (...) În măsura în care aceste sume vor fi alocate şi folosite vom face o analiză şi vom veni cu o nouă propunere", a mai spus ministrul Finanţelor.

(S.A.)

----------

Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă la sediul Guvernului, că încasările la buget în luna aprilie sunt mai mari cu 3% faţă de programul asumat.

Anca Dragu a precizat că ANAF a realizat încasări peste program şi la TVA, în pofida scăderii TVA de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016.

ANAF nu a făcut decât să aplice prevederile Codului fiscal în ceea ce priveşte publicarea listei datornicilor, iar apariţia unor date eronate a fost posibilă fie pentru că sunt "ceva probleme" la calitatea datelor, fie pentru că datornicii au plătit între timp, a precizat ministrul.

Dragu a făcut aceste afirmaţii în contextul în care jurnaliştii prezenţi au întrebat cum comentează faptul că ANAF a publicat o listă a datornicilor care include date personale şi erori, acţiune contestată de mai mulţi contribuabili.

"Publicarea acestor date s-a făcut în baza articolului 162 din Codul fiscal. Este un Cod fiscal intens dezbătut, în consultare publică, a stat acum un an ceva timp, deci ANAF nu a făcut decât să aplice prevederile Codului fiscal", a spus Anca Dragu.

De asemenea, ea a fost întrebată de jurnalişti cum a fost posibil ca unele date să fie greşite.

"În ceea ce priveşte datele eronate, am constatat două situaţii. Într-adevăr, sunt situaţii în care există ceva probleme la calitatea datelor, dar există şi alte situaţii în care am anunţat că vom publica datoriile existente la 1 mai 2016...Faptul că între momentul 1 mai şi 15 mai când au fost efectiv publicate unii dintre datornici, unii dintre contribuabili au mai plătit nu poate să se reflecte în datele pubicate la 15 mai", a argumentat ministrul Finanţelor.

Ea a explicat că este necesară o "perioadă de procesare" a acestor date, iar cei care s-au aflat pe listă la 1 mai, dar au plătit între timp au rămas pe listă. În plus, ministrul a adăugat că lista nu prezintă situaţia existentă în momentul publicării.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Exact acum sa nu vumva sa scada pretul imobilelor.

    Cam mare coincidenta.

    Daca bancile vand doar prin pc inseamna ca imobile sunt supraevaluate. 

    1. Exact

      Prima casa distorsionează piața.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb