Ministrul francez al Economiei: Produsele UE ar trebui să fie favorizate în procedurile de achiziţii publice

F.D.
Internaţional / 8 aprilie

Sursa foto: Facebook Bruno Le Maire

Sursa foto: Facebook Bruno Le Maire

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, a spus luni că Uniunea Europeană ar trebui să se gândească dacă să introducă reguli care să favorizeze produsele europene în procedurile de achiziţii publice, în faţa concurenţei venite din China şi SUA, relatează Reuters.

"Mă întreb dacă nu ar trebui să rezervăm o parte din contractele de achiziţii publice pentru produsele "Made in Europa" sau să avem un conţinut european de 40%, 50% sau 60% în contractele de achiziţii sau să impunem condiţii de calitate sau norme de mediu mai stricte", a declarat Bruno Le Maire cu prilejul unei conferinţe comune de presă cu omologii german şi italian, la finalul unei reuniuni pe tema politicii industriale europene.

Aceste măsuri ar fi o modalitate de a contracara concurenţa venită din ţări precum China, unde legislaţia în domeniul muncii şi standardele de mediu sunt mai relaxate decât în Uniunea Europeană precum şi ca un răspuns la creşterea protecţionismului în SUA.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, şi ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, şi-au exprimat sprijinul pentru opiniile lui Bruno Le Maire, dar au avut o abordare mai prudentă. De exemplu, Adolfo Urso a spus că astfel de măsuri, destinate îmbunătăţirii competitivităţii Europei în domeniul tehnologic, vor trebui să respecte normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului. La rândul său, Robert Habeck a spus că este necesar să existe un mediu concurenţial egal pentru producătorii europeni.

De asemenea, Bruno Le Maire şi omologii săi au evocat necesitatea simplificării normelor şi regulilor europene. Oficialul francez s-a declarat, din nou, favorabil introducerii unei directive omnibus, după alegerile europene, pentru a elimina normele inutile. În ceea ce priveşte normele care afectează companiile din cele trei ţări, al căror PIB cumulat reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul UE, miniştrii Economiei sunt dispuşi să analizeze o majorare, de la 250 până la 500, a pragului de salariaţi dincolo de care se aplică regulile. În sfârşit, Bruno Le Maire a spus că el şi omologii săi din Germania şi Italia ar dori să armonizeze achiziţiile comune de materii prime, precum nichelul.

Luni a avut loc la Meudon (vest de Paris) cea de-a treia reuniune trilaterală a miniştrilor Economiei din Franţa, Germania şi Italia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb