MINISTRUL GERMAN DE EXTERNE, ANNALENA BAERBOCK: "UE a încercat totul ca să oprească războiul din Ucraina"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 ianuarie 2023

"UE a încercat totul ca să oprească războiul din Ucraina"

Uniunea Europeană (UE) a încercat totul ca să oprească războiul din Ucraina, însă preşedintele rus Vladimir Putin nu îşi doreşte nimic altceva decât să distrugă ţara vecină, spune ministrul de externe german, Annalena Baerbock, conform Reuters.

Prezentă la o conferinţă în capitala Portugaliei, şefa diplomaţiei germane a afirmat că poziţia lui Putin reprezintă motivul pentru care este "important să continuăm livrările de arme, astfel încât Ucraina să se poată apăra şi să poată proteja vieţile cetăţenilor săi". Annalena Baerbock a declarat, totodată, că deciziile Uniunii Europene nu ar mai trebui să fie blocate de state la nivel individual.

"Votul cu majoritate calificată poate duce la rezultate mai echitabile pentru noi toţi", a declarat Baerbock, potrivit Agerpres.

"Trebuie să fim capabili să acţionăm eficient şi rapid", a mai spus şefa diplomaţiei germane, menţionând că, de multe ori, ţările membre UE nu pot să redacteze un comunicat de presă "pentru că nu se pot pune de acord asupra aceluiaşi mod de formulare".

Săptămâna aceasta, The Moscow Times scria că în Rusia a început, se pare, "campania" de pregătire a societăţii pentru un nou val de mobilizare, după ce o aşa-numită asociaţie a "Văduvelor soldaţilor" i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să ordone mobilizarea generală în ţară şi să instituie interdicţia ca bărbaţii de vârstă militară să părăsească Rusia.

"Îi solicităm preşedintelui nostru Vladimir Vladimirovici Putin să permită armatei să efectueze o mobilizare pe scară largă, care să corespundă situaţiei ce s-a creat la frontierele noastre", se afirmă în apelul aşa-numitelor "văduve", postat pe canalul Telegram al organizaţiei.

Autoarele textului cer, de asemenea, "să li se interzică bărbaţilor cu vârsta de încorporare să poată pleca în afara ţării". "Avem tot dreptul moral pentru aceasta: bărbaţii noştri au murit, apărându-i pe aceştia, dar cine ne va apăra pe noi dacă ei vor fugi", explică asociaţia "văduvelor".

În privinţa mobilizării, acestea îi cer lui Putin să se ghideze după Stalin, care "nu se gândea la niciun fel de cotă de popularitate în sondaje sau la nemulţumirea disidenţilor", urmărind doar victoria.

În finalul apelului lor, autoarele subliniază că aceasta este "rugămintea noastră, decizia noastră şi cererea noastră!", "şi noi credem că autorităţile ne vor auzi!", afirmă la sfârşit "văduvele".

Nu există informaţii publice despre fondatorii (fondatoarele) acestei organizaţii şi nici despre reprezentantele sale, notează The Moscow Times. Primul mesaj postat pe canalul Telegram al organizaţiei respective datează din 5 decembrie. În total, "Văduvele soldaţilor" au 1.800 de abonaţi.

În postări ulterioare, autorii proiectului îşi recunosc apropierea de administraţia prezidenţială rusă, care oferă "asistenţă intensă" în pregătirea răspunsurilor juridice la solicitările văduvelor militarilor.

Şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, declarase anterior că autorităţile ruse ar putea declanşa un nou val de mobilizare imediat după Anul Nou: la 5 sau 9 ianuarie, estimase el, conform publicaţiei citate. Armata rusă, afirmase Budanov, "nu are suficiente efective" de luptă pentru a compensa ""pierderile importante" suferite în Ucraina şi a forma noi unităţi militare.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. le-am dat arme , tancuri , gloante...drone...

    Cum sa nu se opreasca??? 

    1. Ucrainienii nu se pot opri. dc se opresc sunt morti. ucrainienii sunt la ei acasa. rusii trebuie sa se opreasca. adica putin ca el decide tot. daca Romania era ocupata acum cu tancuri, bombardata , distrusa, tot asa ati zice voi astia de la AUR ca hai sa ne oprim, hai sa nu ne mai aparam??. Lasa ca rusii sunt baieti buni. dupa mintea voastra asa-i .

      Securistii de ieri, occidentalii de azi

    Nu pare sa fie adevarat ce se sustine.

    NATO putea sa opreasca in ianuarie 2022 acest macel care se poate amplifica, cu o simpla declaratie - "Ucraina nu va fi acceptata in NATO". Si adevarat, ce nevoie are NATO de Ucraina, decat ca un bastion in poarta Rusiei, inamicul omenirii numarul 1 

    Iar UE, putea de asemenea sa previna aceasta situatie printr-o simpla decalratie " Ucraina nu va fi admisa in UE".  

    Asadar, a facut UE totul pentru a a se evita acest conflict care nu se stie cand si cum se va sfarsi, a facut NATO totul pentru a se evita macelul acesta? 

    Si, face acum UE si NATO ceva pentru a se sfarsii aceasta nebunie?

    Cei care au determinat si intretin aceasta nebunie, de ambele parti, sunt criminali abjecti ca si toti marii criminali de razboi de pana acum si ei, daca nu vor raspunde in fata umanitatii, vor raspunde in fata Lui Dumnezeu.  

    1. Criminali sunt atacatorii, adica rusii. Ucrainienii doar se apara.

      UE si NATO intr-adevar nu au facut totul pt a evita aacest conflict.  

      De ce nu au facut totul? Pentru ca nu au actionat in 2014 si l-au lasat pe micul Putin sa faca ce vrea. Putin a crezut ca poate face asta in continuare chiar daca nu mai e Merkel la conducere si i s-a dovedit contrariul. 

      Iar Ucraina daca vrea in UE, e libera sa intra in UE, ca natie libera, a trecut vremea cand comunistii dictau ce sa se intample in estul Europei.

      Tarile din est si locuitorii lor sunt satui de comunism si "avantajele" lui. 

      Si in 2014 ce mai trebuia sa faca UE si NATO? Daca nu vorbea UE si NATO intrau trupe ONU pe teritoriul ucrainian si era ca la Sarajevo. De aia nu mai poate Putin, ca zice inamicul sau nu ceva. El avea in clar planul. Ce credeati ca mobilizarea partiala e suficienta? Nici macar el nu credea asta, sunteti mai slabi ca el. Apropo de Sarajevo. S-a invatat o lectie acolo. Trebuie sa lasi barbatii sa fie barbati si sa se apere. Tot ce face UE si NATO este sa le dea cu ce sa se apere. Si ca sa nu ma dau eu mare ca-s mai tare ca astia slabi, nu stiu cum se putea evita, daca se putea. Dupa razboi toate zdrentele sunt mai destepte. Feminin nu pentru ca am ceva cu femeile ci pentru ca aia care trebuiau sa fie barbati se dau mari penctru ca pentru moment nu au glontul infipt in perna copilului. Daca erau ei acolo plangeau sau fugeau de mancau pamantul.

    A.Merkel a recunoscut ca occidentul nici nu

    a vrut sa respecte acordul de la Minsk,

    au vrut sa castige timp ptr. inarmarea Ucrainei  

    Ce teapa si-a luat V.Orban, prietenul rusilor, ca a platit pentru gazele Gazprom mai scump ca media europeana?!

    1. Nu este adevarat afirmatia de mai sus,

      contractele ungurilor la gaze pe termen lung, 

      este la 35 % fata de pretul actual,

      cititi din surse oficiale - expl. Eurostat 2022 

      4. mi'a plagiat pseudonimul.

    Ucraina e folosita de vestici,in special SUA, pentru slabirea Rusiei.Cinismul acastor tari e cunoscut de secole.Un razboi pe teritori straine intareste ,economic orsice stat occidental.Toate astea adaugate la politica interna si externa a Ucraijei si de dorintele expansioniste ruse duc la amplificarea macelului si lipsa dorintei de a inceta razboiul. Caci voi murind in lupte ei pot sa fie mari.Spune poetul Un adevar confirmat de istoria razboaielor moderne.

    Nu Putin,u Zelenski,nu Binden sunt actorii principali a in aceasta tragedie ,tragedie care se va incheia numai atunci cand se vor rupe sforile cu care sunt animati,Bietii de ei,sa nu fiti in pielea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb