Ministrul Mediului afirmă că primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand

S.B.
Miscellanea / 19 ianuarie 2022

Ministrul Mediului afirmă că primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, marţi, că primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand, întrucât există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări, informează news.ro.

Primarii i-au spus ministrului că sunt persoane care cu asta se ocupă, un primar primind şi 50 de cereri de înmatriculare de la o singură persoană. Ministrul precizează, însă, că o eventuală taxare va fi pregătită din timp.

"Am avut o discuţie lungă, de două-trei ore, cu Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, unde cei de la masă au susţinut clar o descurajare a înmatriculării maşinilor second hand în România şi au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări. Era un domn primar la masă şi spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeaşi persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă", a declarat, marţi, la TVR, ministrul Mediului.

Întrebat dacă pot creşte taxele actuale, ministrul a afirmat: "Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta. Dacă se va ajunge la o astfel de decizie şi, din ce am înţeles de la unii reprezentaţi ai autorităţilor locale, dânşii vor susţine (majorarea taxelor n.red.) în interesul localităţilor pe care le conduc, în interesul municipiilor".

Tanczos Barna a precizat că acest aspect va fi discutat în coaliţie: "Sigur vom discuta în acest an, reluăm discuţia pentru 2023, pentru politicile publice pe care vor să le implementeze şi colegii din coaliţie".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da.Asa e.Si marmota invelea ciocolata.Toarsh ministru,asta-i pregatirea pentru viitoarele taxe pe care ati promis ca nu le veti adopta?

    In aceeasi nota si rusii vor spune ca poporul ucrainean vrea sa fie "eliberat".

    Deci ca sa lasam cimiliturile deoparte situatia sta asa: Primariile n-au bani si cer de la Guvern.Asta n-are nici ela da'i scanteieste o idee grozava.Bai,nu va dam bani da' va dam voie sa suprataxati masinile in functie de calificarea euro de poluare si va scoateti voi.Pe astia de la primarie-i doare-n basca de proprietarii de masini.Mai ales la tara unde majoritatea votantilor sunt moshi si babe care n-au masina si nu le pasa de treaba asta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb