Peste 200.000 de voluntari şi mii de angajaţi din instituţiile subordonate Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor s-au mobilizat pentru a face România mai curată, a anunţat, sâmbătă, ministrul de resort, Mircea Fechet, relatează Agerpres.
Acesta a participat în localitatea Dărmăneşti din judeţul Bacău, la cea de-a XI-a ediţie a Zilei de Curăţenie Naţională, eveniment organizat la nivel naţional de Asociaţia "Let's do it România!".
"Astăzi, la Dărmăneşti, am văzut cum o comunitate unită poate face lucruri extraordinare atunci când se mobilizează. Alături de sute de voluntari, am participat la "Let's Do It România!", cea de-a XI-a ediţie a Zilei de Curăţenie Naţională, o iniţiativă care ne aminteşte că marile schimbări încep cu paşi mici şi consecvenţi. Anul acesta, pentru prima dată, Ziua Curăţeniei este sărbătorită oficial, după ce legea, al cărei iniţiator am fost şi eu, a fost adoptată. Peste 200.000 de voluntari şi mii de angajaţi din instituţiile subordonate MMAP s-au mobilizat pentru a face România mai curată", a afirmat Fechet.
Acesta a mai transmis că efectele introducerii Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) se văd deja cu ochiul liber, arătând că "avem puterea de a face o schimbare reală pentru mediu".
"Mulţumesc tuturor celor care şi-au dedicat astăzi timpul pentru a face o Românie mai curată şi mai frumoasă! Felicitări primarului liberal Constantin Toma pentru organizarea acestei acţiuni! Împreună demonstrăm că doar uniţi putem construi o Românie mai verde pentru generaţiile viitoare", a mai scris ministrul Mediului pe reţeaua de socializare.
Odată cu derularea Zilei de Curăţenie Naţională, România se alătură altor 198 de ţări în acest demers global, care are drept scop reducerea deşeurilor şi promovarea unui mediu mai curat şi mai sănătos.
Conform datelor centralizate de echipa "Let's Do It, România!", din 2009 şi până în prezent, în cadrul Zilei de Curăţenie Naţională, peste 2,4 milioane de voluntari au luat parte la acţiunile de ecologizate, desfăşurate la nivel naţional.
1. Demisia !
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2024, 17:39)
De ce Ministerul nu opreste arderile ilegale de deseuri din Sintesti ? Aud, Fechet? Tiganii ard cabluri si scot cupru, cine ii protejeaza?
1.1. Pentru ca sunt deseuri (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2024, 18:17)
Pentru ca sunt deseuri de care UE incerca sa scape pe seama saracilor.. si aceste deseuri sunt arse inclusiv in CET_uri, cu binecuvantarea autoritatilor statului...
Daca tu crezi ca un oras ca Bucurestiul poate fi imputzit noaptea de niste tzygani care dau foc la deseuri, te inseli amarnic.. se arde mult, organizat si cu bunavointa autoritatilor corupte din aceasta tara de nimic.
2.
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2024, 18:16)
In mod normal, intr-o tara civilizata n-ar trebui sa fie gunoi pe jos de adunat cu voluntari, ar trebui sa se ocupe statul si autoritatile locale.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2024, 06:23)
In mod normal, intr-o tara civilizata oamenii n-ar trebui să arunce gunoiul peste tot, numai în locurile destinate. Dar cum romanica încă nu este o tara civilizata, merge și așa.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2024, 09:16)
amenzi , nu voluntari , pina termina voluntarii , gunoiul se face la loc .
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2024, 09:21)
Normal ca voluntarii strang gunoaiele ca banii se cheltuie pe speciali. Si astia tot o forma de gunoaie.