Ministrul Mediului: "Peste 200.000 de voluntari s-au mobilizat pentru a face România mai curată"

F.D.
Miscellanea / 21 septembrie

Ministrul Mediului: "Peste 200.000 de voluntari s-au mobilizat pentru a face România mai curată"

Peste 200.000 de voluntari şi mii de angajaţi din instituţiile subordonate Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor s-au mobilizat pentru a face România mai curată, a anunţat, sâmbătă, ministrul de resort, Mircea Fechet, relatează Agerpres.

Acesta a participat în localitatea Dărmăneşti din judeţul Bacău, la cea de-a XI-a ediţie a Zilei de Curăţenie Naţională, eveniment organizat la nivel naţional de Asociaţia "Let's do it România!".

"Astăzi, la Dărmăneşti, am văzut cum o comunitate unită poate face lucruri extraordinare atunci când se mobilizează. Alături de sute de voluntari, am participat la "Let's Do It România!", cea de-a XI-a ediţie a Zilei de Curăţenie Naţională, o iniţiativă care ne aminteşte că marile schimbări încep cu paşi mici şi consecvenţi. Anul acesta, pentru prima dată, Ziua Curăţeniei este sărbătorită oficial, după ce legea, al cărei iniţiator am fost şi eu, a fost adoptată. Peste 200.000 de voluntari şi mii de angajaţi din instituţiile subordonate MMAP s-au mobilizat pentru a face România mai curată", a afirmat Fechet.

Acesta a mai transmis că efectele introducerii Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) se văd deja cu ochiul liber, arătând că "avem puterea de a face o schimbare reală pentru mediu".

"Mulţumesc tuturor celor care şi-au dedicat astăzi timpul pentru a face o Românie mai curată şi mai frumoasă! Felicitări primarului liberal Constantin Toma pentru organizarea acestei acţiuni! Împreună demonstrăm că doar uniţi putem construi o Românie mai verde pentru generaţiile viitoare", a mai scris ministrul Mediului pe reţeaua de socializare.

Odată cu derularea Zilei de Curăţenie Naţională, România se alătură altor 198 de ţări în acest demers global, care are drept scop reducerea deşeurilor şi promovarea unui mediu mai curat şi mai sănătos.

Conform datelor centralizate de echipa "Let's Do It, România!", din 2009 şi până în prezent, în cadrul Zilei de Curăţenie Naţională, peste 2,4 milioane de voluntari au luat parte la acţiunile de ecologizate, desfăşurate la nivel naţional.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De ce Ministerul nu opreste arderile ilegale de deseuri din Sintesti ? Aud, Fechet? Tiganii ard cabluri si scot cupru, cine ii protejeaza?

    1. Pentru ca sunt deseuri de care UE incerca sa scape pe seama saracilor.. si aceste deseuri sunt arse inclusiv in CET_uri, cu binecuvantarea autoritatilor statului...

      Daca tu crezi ca un oras ca Bucurestiul poate fi imputzit noaptea de niste tzygani care dau foc la deseuri, te inseli amarnic.. se arde mult, organizat si cu bunavointa autoritatilor corupte din aceasta tara de nimic.  

    In mod normal, intr-o tara civilizata n-ar trebui sa fie gunoi pe jos de adunat cu voluntari, ar trebui sa se ocupe statul si autoritatile locale.

    1. In mod normal, intr-o tara civilizata oamenii n-ar trebui să arunce gunoiul peste tot, numai în locurile destinate. Dar cum romanica încă nu este o tara civilizata, merge și așa.

    amenzi , nu voluntari , pina termina voluntarii , gunoiul se face la loc .

    Normal ca voluntarii strang gunoaiele ca banii se cheltuie pe speciali. Si astia tot o forma de gunoaie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb