MINISTRUL MUNCII:  "Există posibilitatea ca Legea salarizării să intre în vigoare la 1 august dacă Iohannis cere reexaminarea"

Andrei Stan
Macroeconomie / 30 mai 2017

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat aseară că există posibilitatea ca Legea salarizării să intre în vigoare de la 1 august, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va retrimite la Parlament proiectul.

Ministrul a afirmat, la Parlament: "Ce plan de rezervă ar putea să fie, dacă preşedintele e nemulţumit şi o întoarce? Eu sper că Parlamentul României se va mişca suficient de repede, să o treacă din nou prin Comisie şi prin Plen ca să putem să o adoptăm de la 1 iulie. Dacă nu se poate adopta de la 1 iulie, să o adopte de la 1 august, adică o să intre în vigoare cu data de 1 august, dar eu sper să nu fie cazul. Adică chiar nu văd care ar putea să fie nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că din câte am înţeles, s-a manifestat doar în legătură cu administraţia publică locală. Gândiţi-vă şi dumneavoastră că tot ce înseamnă organizaţii profesionale ale primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, absolut toată lumea, în unanimitate, a votat ca să se facă această descentralizare financiară, dar ştiţi care e culmea? Acum câţiva ani, aceleaşi sindicate, care vin acum şi spun că vor protesta în stradă, au făcut o cerere la Avocatul Poporului ca Legea 284 să fie atacată la Curtea Constituţională, tocmai pentru că nu respecta acel principiu al autonomiei locale şi al autonomiei financiare".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că va face comentarii ample pe marginea Legii salarizării atunci când aceasta va ajunge la promulgare. Şeful statului a arătat, săptămâna trecută, că este nemulţumit de actuala formă a Legii salarizării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb