MINISTRUL RUS DE FINANŢE, ANTON SILUANOV: "Deocamdată nu sunt riscuri pentru companiile sancţionate de SUA"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 aprilie 2014

"Deocamdată nu sunt riscuri pentru companiile sancţionate de SUA"

În acest moment nu există riscuri pentru companiile ruseşti high-tech sancţionate recent de Statele Unite, spune ministrul finanţelor de la Moscova, Anton Siluanov, făcând referire la decizia luată de Washington în această săptămână.

La data de 28 aprilie, Statele Unite au informat că vor respinge orice licenţă de export de înaltă tehnologie (high-tech) care ar putea contribui la capacităţile militare ruseşti şi vor revoca licenţele de export existente care îndeplinesc aceste condiţii, ca represalii faţă de acţiunile Moscovei în Ucraina.

Unele dintre aceste exporturi către Rusia sunt turboreactoare, unităţi de generare, avioane, iniţiatori reacţie, izotopi şi calculatoare. "Nu văd de ce vreo companie din Rusia ar trebui să aibă probleme din această cauză", a declarat Siluanov.

La rândul său, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că industria de armament a ţării sale poate substitui din producţie proprie importurile de care nu mai poate beneficia în urma noilor sancţiuni impuse de SUA.

În schimb, viceministrul rus de externe, Serghei Ribkov, consideră că restricţiile instituite de Washington sunt o lovitură pentru companiile locale care au nevoie de echipamente cu dublă întrebuinţare şi de cooperare în sectorul high-tech.

Pe lângă restricţiile menţionate, SUA au decis îngheţarea activelor a 17 companii apropiate lui Putin. Printre acestea se numără şi subcontractanţi ai gigantului gazelor "Gazprom".

Mihail Korcemkin, directorul "East European Gas Analysis", este de părere că societăţile în cauză au avut destul timp să-şi transfere fondurile din băncile occidentale în Rusia, astfel că în SUA sau UE nu au mai rămas active ce pot fi îngheţate, deci nici aceste companii nu vor fi afectate de sancţiuni. Korcemkin susţine, însă, că în etapa următoare a sancţiunilor instituite de Washington, ar putea fi vizat chiar "Gazprom". Oficialii producătorului de gaze afirmă că situaţia financiară a companiei va avea de suferit dacă va fi vizată de următorul val de sancţiuni din partea SUA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb