MINISTRUL SĂNĂTĂŢII: ''Ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă în România''

D.Ţ.
Miscellanea / 30 iunie 2021

''Ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă în România''

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a declarat, marţi, după şedinţa de Guvern, că se aşteaptă ca tulpina Covid-19 Delta să devină predominantă în România, precum s-a întâmplat în alte ţări. Ea a precizat că a solicitat spitalelor şi DSP-urilor să vină cu un plan de măsuri pentru creşterea numărului de paturi în spitalele mixte Covid şi non-Covid, relatează Digi24.

Ioana Mihăilă a declarat: "Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări, unde tulpina Delta a devenit predominantă, şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de infecţiozitate comparativ cu tulpina britanică sau cu tulpina originală.''

Aceasta a agăudat: ''Noi, inclusiv când am prevăzut măsurile de redeschidere a spitalelor COVID am solicitat spitalelor şi direcţiilor de sănătate publică să vină şi cu un plan de măsuri care vizează din nou creşterea numărului de paturi în spitalele mixte (Covid şi non-Covid), paturi destinate asistenţei medicale COVID, tocmai pentru a fi pregătiţi pentru o recrudescenţă a cazurilor Covid".

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că situaţia epidemiologică din România este foarte bună, în prezent, însă a subliniat că vaccinarea rămâne soluţia în contextul răspândirii variantelor Delta şi Delta plus a noului coronavirus.

Arafat anunţă că: "Oamenii trebuie să se informeze mai bine, din surse corecte, oficiale, să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă şi doamna ministru (n.r. al Sănătăţii) v-a zis că varianta Delta şi varianta Delta plus încep să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea. La acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi peste 20%, suntem pe la 4,5 milioane vaccinaţi, toate au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm acum.''

Şeful DSU a precizat că este foarte greu de spus cum va arăta situaţia epidemiologică la toamnă, motivând că depinde de variantele noului coronavirus şi de câte persoane sunt vaccinate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din cate am citit ei fac asa niste previziuni acolo foarte dificile ("o sa fie dominanta, ca asa e peste tot pe glob") si solicita sa faca altii ceva.

    Acele solicitari au si fost puse in aplicare? Le verifica cineva daca au fost indeplinite? 

    Sau e treaba altcuiva si ministerul poate sa vina sa spuna ca ei au cerut ca la carte? 

    mai bine ne-am astepta noi sa te duci de unde ai venit , de la smuls floci !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb