Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a declarat, marţi, după şedinţa de Guvern, că se aşteaptă ca tulpina Covid-19 Delta să devină predominantă în România, precum s-a întâmplat în alte ţări. Ea a precizat că a solicitat spitalelor şi DSP-urilor să vină cu un plan de măsuri pentru creşterea numărului de paturi în spitalele mixte Covid şi non-Covid, relatează Digi24.
Ioana Mihăilă a declarat: "Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări, unde tulpina Delta a devenit predominantă, şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de infecţiozitate comparativ cu tulpina britanică sau cu tulpina originală.''
Aceasta a agăudat: ''Noi, inclusiv când am prevăzut măsurile de redeschidere a spitalelor COVID am solicitat spitalelor şi direcţiilor de sănătate publică să vină şi cu un plan de măsuri care vizează din nou creşterea numărului de paturi în spitalele mixte (Covid şi non-Covid), paturi destinate asistenţei medicale COVID, tocmai pentru a fi pregătiţi pentru o recrudescenţă a cazurilor Covid".
Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că situaţia epidemiologică din România este foarte bună, în prezent, însă a subliniat că vaccinarea rămâne soluţia în contextul răspândirii variantelor Delta şi Delta plus a noului coronavirus.
Arafat anunţă că: "Oamenii trebuie să se informeze mai bine, din surse corecte, oficiale, să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă şi doamna ministru (n.r. al Sănătăţii) v-a zis că varianta Delta şi varianta Delta plus încep să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea. La acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi peste 20%, suntem pe la 4,5 milioane vaccinaţi, toate au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm acum.''
Şeful DSU a precizat că este foarte greu de spus cum va arăta situaţia epidemiologică la toamnă, motivând că depinde de variantele noului coronavirus şi de câte persoane sunt vaccinate.
1. Dar concret ce fac ei?
(mesaj trimis de anonim în data de 30.06.2021, 09:39)
Din cate am citit ei fac asa niste previziuni acolo foarte dificile ("o sa fie dominanta, ca asa e peste tot pe glob") si solicita sa faca altii ceva.
Acele solicitari au si fost puse in aplicare? Le verifica cineva daca au fost indeplinite?
Sau e treaba altcuiva si ministerul poate sa vina sa spuna ca ei au cerut ca la carte?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.06.2021, 13:36)
mai bine ne-am astepta noi sa te duci de unde ai venit , de la smuls floci !