Ministrul Toader, invitat să dea explicaţii la PSD privind evaluarea procurorilor-şefi

A.C.
Politică / 3 aprilie 2017

Tudorel Toader (Sursa foto: Facebook)

Tudorel Toader (Sursa foto: Facebook)

Dagnea: "Eu am fost dezamăgit de faptul că a fost o argumentaţie lungă care te trimitea cu gândul la o anumită decizie şi decizia a fost cu totul alta"

-----------

Actualizare 12:13 Grindeanu: "Cred că nu are o problemă ministrul Toader să meargă în coaliţie să explice deciziile pe care le-a luat"

Premierul Sorin Grindeanu a declarat astăzi, privind nemulţumirile din PSD referitoare la evaluarea pe care ministrul Justiţiei a făcut-o activităţii Parchetului General şi DNA, că nu crede că va fi o problemă dacă Tudorel Toader va fi chemat la şedinţa coaliţiei de guvernare pentru a explica raportul.

Premierul a precizat, citat de News.ro: "Nu domnul Tudorel Toader e supus evaluării, el a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat modul în care şi-au desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA. Am avut o discuţie azi-dimineaţă cu dânsul pe ceea ce înseamnă politici în continuare, şi anume punerea în acord a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală".

Întrebat dacă evaluarea pe care a făcut-o ministrul Justiţiei va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din această săptămână, Grindeanu a spus că încă nu are ordinea de zi a întâlnirii.

Totodată, şeful Executivului a precizat că, în cazul în care Tudorel Toader va fi chemat în coliţia de guvernare să explice evaluarea pe care a făcut-o, acest lucru nu va fi o problemă.

"Dacă se consideră necesar de către coliţie sau de către unul dintre partidele care fac parte din coaliţie, eu cred că nu are o problemă domnul ministru să meargă să explice deciziile pe care le-a luat", a arătat Grindeanu.

(S.A.)

-------------

Liderii social-democraţi vor să afle de la ministrul Justiţiei ce argumente a avut pentru a-i menţine în funcţii pe şefii DNA Laura Codruţa Kovesi şi Parchetului General, Augustin Lazăr. Liviu Dragnea confirmă că la următoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare decizia luată de ministrul Justiţiei va fi subiect de discuţie.

Liderul social democrat a precizat, însă, că va fi o discuţie de principiu, nu neapărat una referitoare la menţinerea sau nu a lui Tudorel Toader în echipa guvernamentală.

Preşedintele PSD nu a ezitat, însă, să îşi arate încă o dată dezamăgirea faţă de rezultatul evaluării ministrului Justiţiei.

Liviu Dragnea a spus la un post de televiziune, citat de Digi24: "Sigur că vom discuta subiectul ăsta, nu neapărat despre domnul ministru referitor la menţinerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut un lucru foarte grav. Eu am fost dezamăgit de faptul că a fost o argumentaţie lungă care te trimitea cu gândul la o anumită decizie şi decizia a fost cu totul alta. Dacă ar fi argumente care să ne convingă, argumente pentru a susţine decizia comunicată, era în regulă".

Conducerea PSD nu şi-a ascuns nemulţumirea faţă de decizia luată de Tudorel Toader la capătul a două săptămâni de evaluare la cele două Parchete, în contextul declansării anchetei privind adoptaea Ordonanţei 13.

Ministrul Justiţiei, premierul, şi mai mulţi membri ai Guvernului sunt aşteptaţi, miercuri, la Sinaia, de conducerea PSD, pentru discuţii.

Se aşteaptă o şedinţă tensionată, în condiţiile în care există voci în partid care cer chiar înlocuirea ministrului Justiţiei.

Potrivit preşedintelui PSD Liviu Dragnea, o decizie în acest sens va fi luată exclusiv de premier. Sorin Grindeanu a declarat, zilele trecute, că are încredere în Tudorel Toader, dar a recunoscut că există o fractură între criticile aduse de ministru şefilor parchetelor şi decizia sa de a-i menşine în funcţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. politicienii din psd nu aveau nevoie de o

    evaluare ci aveau nevoie de demisia celor 2. cand au facut gogomania cu ordonanta 13 guvernul era ok ,acum ca nu i-a demis sunt dezamagiti.gasca de penali 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb