MINISTRUL TRANSPORTURILOR, DESPRE PROTESTUL DE LA METROU: "O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş"

S.B.
Miscellanea / 26 martie 2021

"O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş"

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă califică protestul de la metrou drept o acţiune ilegală care dă peste cap viaţa unui întreg oraş, precizând că, atunci când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri, informează news.ro.

"Este o palmă dată întregii Românii", consideră ministrul, care adaugă că "miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor".

"O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş. Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toţi contribuabilii care susţin prin subvenţie de la bugetul naţional activitatea şi, evident, salariile de la companie. Oamenii oneşti care lucrează la metrou au venit în această dimineaţă să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea. Nu vă lăsaţi amăgiţi: miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018.O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi", a scris pe Facebook ministrul.

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează "Demisia!". Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de sindicat, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Metroul trebuie declarat obiectiv de interes national iar blocarea liniilor de metrou si a cailor de acces la statiile de metrou trebuie interzisa prin lege.

    Metroul nu este proprietatea angajatilor sau a sindicalistilor de la metrou.

    Trebuie aplicate legile cu fermitate. 

    1. Cei care au blocat metroul trebuie amendati pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

      isi bat joc de noi toti si de eforturile facute de intreaga societate pentru combaterea pandemiei. 

      Sunt in Codul Penal destule infractiuni, inclusiv in zona de siguranta nationala, la care pot fi incadrate asemenea actiuni. Numai ca trebuie ca statul sa fie stat!

      Ceea ce lanoi nu e cazul, din pacate... 

      Nu doar amendati, mai bine sa fie arestati. Toti cei care nu se supun, care comenteaza, nu poarta masca, stau la restaurant precum ciumetele de Vela, toti cei care scriu pe internet sau gavaresc la tv, contra covidului, sa fie arestati si trimisi la re-educare

      Prostia este mare in tara asta si face casa buna cu nesimtirea.

      Confunzi democratia cu dictatura. In democratie dicteaza legea, in dictatura decid hotii precum Dragnea. Vrei anarhie, adica sa renuntam la legi, la ordine, la bun simt si sa faca fiecare ceea ce il duce capul? 

      Esti prost, dar nu iti dai seama. 

      La nemti mafiotii blocheaza linia de metrou? 

      Dar la englezi? 

      Dar la francezi? 

      La ei exista si se aplica legile.

      La noi exista doar mafioti si idioti. 

      Sa fie ordine si disciplina! La prietenii tai nemti, francezi, englezi nu se blocheaza metroul dar se bat pe strazi, dau foc la magazine iar politia le modifica adn-ul cu gaze. Eu am auzit de alti hoti mai noi si mai 'eficienti': barna, clotilda, 6 case. Le tine se vede clar ca esti trepanat si comentezi aiurea - băi ana munteanu!

    "Este o palmă dată întregii Românii" - gresit - este o palma data intregii Europe.

    Baietii aia nu zadarnicesc ci ajuta la combaterea virusului pentru ca nu mai este aglomeratie la metrou. 

    1. Din pacate aglomeratia este in creierul tau.

      Ti s-a blocat neuronul de grija mafiotilor de la metrou. 

      Anonimule de la 1-4 tu esti cel mai prost.Crezi ca dreptate este numai a ta-voastra,Negati adevarata dreptate,

      Draga ana munteanu, e normal sa vreti sa puneti laba pe afacerile de le metrou. Chemati jandarmii si mergeti peste ei. Sa nu uiti tricoul cu pauker.

    in 1989 nu angajatii de la metrou ci cetatenii Bucurestiului au facut filtre la intrarile in metrou pentru control corporal si al bagajelor astfel incat "teroristii" sa nu puna in pericol vietile calatorilor .

    constatam in 2021 ca cine terorizeaza calatorii cu metroul sunt membrii de sindicat - angajati ai Metrorex 

    Fara sa fim claustrofobi ,mai putem avea incredere sa calatorim cu metroul in situatia in care nu ne putem proteja "antitero" ....pardon "antigreva spontana""?  

    "Grevistii spontani" nu au nici o raspundere legala pentru explozia infectarilor in mijloacele de transport de suprafata supraaglomerate din cauza premeditarii lor ?

    1. Ai spus un mare adevar, 'grevistii spantani' sunt vinovati pentru infectari. Suna-l pe citu, spune-i tampenia asta, ala crede ca e cult in cap si rezolvati problema.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb