Ministrul Transporturilor vrea să deblocheze situaţia la nivelul departamentului comercial al TAROM

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 14 februarie 2017

Ministrul Transporturilor vrea să deblocheze situaţia la nivelul departamentului comercial al TAROM

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut companiei aeriene de stat Tarom o analiză privind achiziţionarea altor două aeronave de lung curier până la sfârşitul acestui an, în locul celor două avioane Airbus A310 retrase anul trecut, şi cere "deblocarea situaţiei" la nivelul departamentului comercial al companiei, potrivit unui comunicat al companiei. Tarom a înregistrat o creştere de doar 1% a numărului de pasageri în 2016, până la 2,41 milioane, în contextul retragerii celor două avioane Airbus A310 în toamna anului trecut, şi a coborât pe locul trei în topul liniilor aeriene, fiind depăşită de Blue Air.

Răzvan Cuc s-a întâlnit luni cu reprezentanţii Tarom pentru a discuta inclusiv despre găsirea unor soluţii de înlocuire cât mai rapidă a celor două aeronave retrase anul trecut.

"Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut, totodată, o analiză clară pentru achiziţionarea altor două aeronave de lung curier până la sfârşitul acestui an", se arată în comunicatul, citat de News.ro.

În plus, Cuc a cerut soluţii rapide pentru "deblocarea situaţiei la nivelul departamentului comercial al companiei".

În luna ianuarie, ministrul a declarat că, din fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern în acest an, va fi finanţată achiziţia a 30 de avioane noi pentru Tarom în următorii ani.

Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit joi, 2 februarie, în funcţia de director general, pe Eugen Davidoiu, care a condus mai multe companii din domeniul energiei.

El l-a înlocuit pe Dan Iulius Plaveti, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), căruia i-a expirat mandatul.

De asemenea, şeful de la Transporturi s-a mai întâlnit luni cu reprezentanţi ai conducerii CFR Marfă şi cu liderii organizaţiilor sindicale, pentru a analiza situaţia societăţii.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele evoluţii înregistrate la nivelul CFR Marfă şi au fost abordate subiecte precum: bugetul societăţii, măsurile necesare pentru rentabilizarea activităţii inclusiv prin promovarea unui mecanism de compensare a datoriilor, dar şi stadiul discuţiilor referitoare la încheierea noilor contracte colective de muncă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se vantura de ceva vreme schema cu cele doua aeronave.Cat e comisionul ?

    DNA e gata sa va ia! 

    1. Totuși. Dacă toate achizițiile publice sunt amenințate zi de zi cu perspectiva DNA, nu știu cum se mai mișcă ceva în tara. Asta e ceva ce mediul de afaceri reclama de mult, faptul ca funcționarii publici nu mai își asuma responsabilitatea pentru nicio hârtie de frica procurorilor. Nu sunt de acord nici sa se fure. Întrebarea e care e soluția pentru deblocarea situațiilor de acest gen din administrații?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb