Ministrul Turismului anunţă că se caută soluţii pentru plajele prea largi de la Mamaia

S.B.
Politică / 1 mai 2022

Ministrul Turismului anunţă că se caută soluţii pentru plajele prea largi de la Mamaia

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că, după toate prognozele, nu îşi va petrece în acest an concediul nicăieri, dar ar vrea să meargă pe litoral pentru a se interesa de starea plajelor, informează news.ro.

Cadariu a anunţat că, împreună cu Ministerul Mediului, se caută soluţii pentru plajele prea largi, care au făcut turiştii să renunţe la rezervări.

Întrebat la emisiunea Insider politic, duminică, la Prima TV, unde va merge în concediul din această vară, Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a explicat că ar vrea să meargă pe litoralul Mării Negre.

"După cum se prognozează, cred că nicăieri. Unde mi-aş dori să merg? În primul rând mi-aş dori să ajung pe litoral pentru că sunt curios să vedem dacă putem sau nu să rezolvăm o problemă (...) E o problemă acolo generată de un lucru bun, un lucru pozitiv: lărgirea plajelor. S-a pornit de la o idee foarte bună, folosirea banilor europeni pentru a stopa eroziunea. La Mamaia, aproape că nu mai exista plajă. Cum s-or fi făcut proiectele, cum s-au pus în execuţie, nu mă pot pronunţa, nu sunt de meserie, plajele în sine sunt în administrarea Apele Române care sunt la Ministerul Mediului, nu mă pronunţa pe acest aspect. Cert este că rezultatul final, dacă din punct de vedere al scopului iniţial e în regulă, în sensul că s-a stopat eroziunea, din punct de vedere a activităţii turistice a creat probleme", a declarat Cadariu.

Ministrul Turismului a explicat că lăţimea plajelor a speriat turiştii.

"În foarte multe zone, lăţimea plajelor variază între 200 şi 300 de metri, motiv pentru care semnalau cei de la Constanţa că în cursul anului 2021 foarte mulţi turişti au renunţat să îşi mai facă concediul, deşi aveau rezervări la Mamaia, căutând soluţii în alte staţiuni de pe litoral. Am avut foarte multe discuţii la Ministerul Mediului, sper să fim în situaţia în care să o fi rezolvat, în sfârşit, pentru că e o problemă legislativă, pentru a putea încheia acte adiţionale, de concesionare a plajelor, cu actualii deţinători, pentru a avea dreptul să amplaseze şezlonguri şi umbrele aproape de apă", a declarat Daniel Cadariu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Eu cred ca aceste plaje au fost facute pentru a stopa eroziunea pe termen lung,daca nu se faceau plajele atat de largi o luau de la capat si sunt fonduri europene.Daca erau banii,,prostilor,,se putea face ceva de mantuiala!Ce importanta are ca nu mai vin turistii?E afectata Europa din cauza asta?Nu!E afectata tara noastra.Ministrul turismului zice ca nu se pricepe,nu te pricepi,lasa in locul tau pe unul care se pricepe.In regnul animal conduce ala mai inteligent si mai puternic,in cazul oamenilor conduc ori cei mai prosti,ori cei mai nebuni!

    Plaja cu constructii ,sezlonguri, paturi, garduri seamana a strand , nu simti marea. Prefer locuri aerisite , libere , ca stranduri intre blocuri sunt peste tot si nu trebuie sa mergem la mare sa vizionam blocuri ,garduri .

    Prefer Zakyntos, e curat si civilizat, nici nu mi pasa de altceva!

    este o falsa problema . pentru putori care le este lene sa ajunga la apa sa se faca statii de autobus cu care sa poata ajunge la apa .

    1. Foarte corect bravo!

      Corect nu este, pentru ca nu se spune "pentru putori care le este lene", ci "carora".

    Orașele obligat trebuie să aibă toalete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb