MINISTRUL TURISMULUI, ELENA UDREA: Comportamentul turiştilor, principala problemă în parcurile naţionale şi ariile protejate

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 17 iulie 2009

Elena Udrea: Administraţiile locale trebuie să investescă în infrastructură, în căile de acces şipuncte de informare turistică".

Elena Udrea: Administraţiile locale trebuie să investescă în infrastructură, în căile de acces şipuncte de informare turistică".

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a atras atenţia că principala problemă întâlnită în parcurile naţionale şi ariile protejate este comportamentul celor care desfăşoară activităţi economice în zonă, dar în special al turiştilor, care poluează aceste zone.

"Am vizitat cu toţii parcuri naţionale şi arii protejate şi am constatat că principala problemă este dată de comportamentul celor care au activităţi economice în zonă, dar în special al turiştilor care nu cunosc importanţa mediului înconjurător şi a poluării de care ne lovim în aces­te zone. Trebuie să sprijinim autorităţile locale pentru combaterea poluării, iar prin lege să se impună acest lucru (...) Ne vom baza pe acte normative care să-i oblige pe cei cu activităţi economic în domeniu să se comporte ca atare, astfel încât, pe viitor, să ne bucurăm cu toţii de bogăţiile naturale fără să ne lovim de problemele cu care ne confruntăm azi, cu poluarea", a declarat, joi, ministrul turismului, Elena Udrea, în deschiderea conferinţei având ca subiect ela­borarea "Strategiei naţionale de dezvoltare a ecoturismului în Româ­nia".

În opinia ministrului Turis­mului, această strategie ar fi trebuit să fie elaborată încă din 2005. "Ne dorim ca, până la sfârşitul anului, să fim gata cu strategia. Pe lângă implicarea Ministerului Turismului şi a Ministerul Mediului, vom avea parteneriate cu administraţia ariilor protejate, cu asociaţiile profesionale, cu asociaţiile de promovare din turism, asociaţiile patronale şi iubitorii de ecoturism", a mai precizat Elena Udrea, citată de NewsIn.

Potrivit ministrului, atât turiştii români, cât şi cei străini sunt interesaţi de ecoturism, agroturism şi turism cultural, iar România le poate oferi.

"Am spus că am rămas în urmă cu urbanizarea zonelor de turism, însă acest lucru ne aduce acum în situaţia fericită de a avea turişti care să-şi dorească să petreacă vacanţa în România", a mai spus ministrul Turismului.

Elena Udrea a spus că ecoturismul şi turismul balnear reprezintă bazele dezvoltării durabile a turismului românesc.

"Turismul eco şi cel balneo sunt extrem de importante la nivel naţional şi internaţional. Există directive europene pentru turismul eco şi cel de sănătate. Trebuie să dăm şansa locuitorilor din zonele protejate de a dezvolta activităţi economice, iar administraţia locală, cei care administrează aceste zone, să investescă în infrastructură, în căile de acces şi puncte de informare turistică", a mai spus Udrea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb