Ministrul Turismului - întâlnire cu reprezentanţi ai UAT-urilor

T.I.
Miscellanea / 26 martie 2019

Bogdan Trif

Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a avut, astăzi, o întâlnire cu 30 de reprezentanţi ai UAT-urilor care au depuse, la acest moment, documentaţiile de investiţii ce se regăsesc în Masterplanul de Investiţii în turism pentru 2019.

"Nu vrem să mai înregistrăm situaţii în care proiectele de investiţii să stagneze din cauza unor mici impedimente, acesta a fost scopul întâlnirii de astăzi cu primarii şi reprezentanţii localităţilor pentru care există proiecte depuse la Ministerul Turismului. Avem bani de investiţii, dar trebuie evitate blocajele alocării fondurilor din cauza că fie nu sunt cunoscute modificările legislative, fie că un funcţionar nu-şi face treaba la timp. Avem deja exemple pozitive în acest sens, respectiv de proiecte care au fost deblocate, cum ar fi tronsonul I al Pârtiei de la Câmpulung, Rarău I, cu o lungime de 2850 de m, proiect care a început în anul 2009 dar pe care am reuşit să îl terminăm anul trecut. Zonele cu potenţial turistic se pot dezvolta cu bani de la minister dacă există implicare la nivelul autorităţilor locale. Am simplificat procedura de evaluare a proiectelor astfel că, în primă etapa este nevoie ca UAT-urile să depună documentaţia până la stadiul de studiu de fezabilitate. Mergând mai departe, am inclus şi posibilitatea ca proiectul tehnic să poată fi decontat de către Ministerul Turismului în limita a 3% din suma alocată. Pentru a veni şi în sprijinul autorităţilor locale pe teritoriul cărora se află resurse balneare, am crescut nivelul de co-finanţare pentru proiectele din aceste zone, ajungând la până 90% din costul total al proiectului. Nu în ultimul rând, vreau să menţionez că avem anul acesta un buget al Ministerului care este îndreptat spre investiţii. Pentru anul 2019, 229 milioane de lei sunt prevăzute exclusiv pentru investiţii", a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului, potrivit unui comunicat remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Fondurile prevăzute pentru investiţii în cadrul bugetului Ministerului Turismului sunt, anula cesta, cu 600% mai mari faţă de anul 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb