Ministrului Mihai Fifor s-a întâlnit cu secretarul american al apărării SUA

Andreea Cuzub
Politică / 8 noiembrie 2017

Ministrului Mihai Fifor s-a întâlnit cu secretarul american al apărării SUA

În contextul reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO, care are loc la Bruxelles, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării, James Mattis, conform unui comunicat remis Redacţiei.

Cu acest prilej, a fost continuat dialogul iniţiat în luna septembrie, la Washington, asupra priorităţilor strategice ale cooperării dintre România şi SUA în domeniul securităţii şi apărării, evoluţiilor situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, precum şi a implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia privind întărirea posturii de descurajare şi apărare a NATO.

În ceea ce priveşte Parteneriatul Strategic cu SUA, cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile de întărire a cooperării bilaterale în scopul consolidării prezenţei înaintate a Alianţei pe flancul estic şi al unei abordări unitare a acesteia, cu accent pe participarea SUA la iniţiativele din regiunea Mării Negre. Reiterând faptul că şara noastră rămâne un partener solid, predictibil şi de încredere al SUA, Mihai Fifor a subliniat semnificaţia angajamentului SUA în regiune şi importanţa contribuţiei sale la implementarea prezenţei aliate adaptate la Marea Neagră.

Un subiect important pe agenda discuţiilor a fost cooperarea dintre forţele armate ale României şi SUA în Afganistan, în cadrul misiunii NATO "Resolute Support".

Ministrul Fifor a arătat că ţara noastră îşi respectă angajamentul de a continua participarea semnificativă la această misiune şi de a contribui, astfel, la securitatea şi stabilitatea Afganistanului, conform sursei citate.

Mihai Fodor a declarat: "M-am întâlnit cu secretarul apărării James Mattis la doar o lună şi jumătate de la vizita oficială pe care am avut-o la Washington, în septembrie, unde am avut un foarte bun schimb de opinii pe temele de interes comun. Este o dovadă clară a excelentelor relaţii de colaborare pe care am reuşit să le intensificăm în acest an cu SUA. Am transmis cu această ocazie că România îşi menţine angajamentele asumate în cadrul NATO şi rămâne un aliat credibil şi stabil în regiunea Mării Negre. De asemenea, am avut deosebita plăcere de a adresa secretarului apărării invitaţia oficială de a participa la reuniunea Bucharest 9 (B9), eveniment ce va avea loc anul viitor în România. Participarea SUA la întâlnirea în acest format va aduce cu siguranţă consistenţă discuţiilor în vederea pregătirii Summit-ului NATO din iulie 2018".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb