Mircea Băsescu a formulat o nouă cerere de liberare condiţionată

Andrei Stan
Anticorupţie / 9 iulie 2017

Mircea Băsescu (Sursa foto: captură Youtube)

Mircea Băsescu (Sursa foto: captură Youtube)

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a formulat o nouă cerere de liberare condiţionată, care va fi judecată de instanţă săptămâna viitoare, anunţă News.ro.

Mircea Băsescu a executat aproape un an de închisoare din pedeapsa de patru ani primită pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Noua cerere de liberare condiţionată a fost depusă la Judecătoria Medgidia şi are termen de judecată miercuri, potrivit portalului instanţei. Decizia Judecătoriei Medgidia nu va fi definitivă.

Aceasta este cea de a treia cerere de liberare condiţionată depusă de Mircea Băsescu.

La sfârşitul lunii mai, fostul preşedinte Traian Băsescu spunea că fratele său, transferat atunci de la Penitenciarul Poarta Albă la Penitenciarul Jilava, este foarte bolnav şi trebuia eliberat din septembrie anul trecut. Traian Băsescu afirma: "Am fost la Jilava. Fratele meu e acolo pentru că i-au introdus cinci stenturi. Nu mai putea merge. Nu îi mai circula sângele. El trebuia eliberat din septembrie, anul trecut".

Mircea Băsescu a mai formulat cereri de liberare condiţionată în toamna anului trecut, dar şi în luna martie a acestui an, arătând că a îndeplinit toate condiţiile, atât fracţia obiectivă, numărul obligatoriu de zile care trebuia efectuat, cât şi criteriul subiectiv, precizând că a avut o conduită bună în detenţie şi a participatla activităţile organizate în penitenciar. El invoca şi problemele de sănătate de care suferă, afirmând că are nevoie de o operaţie pe cord deschis pentru înlocuirea by-pass-urilor montate în urmă cu 15 ani. Mircea Băsescu a mai spus în faţa instanţei că a fost diagnosticat recent cu diabet şi că se confruntă cu o lipsă a medicamentelor necesare.

Ultima decizie a instanţei privind liberarea condiţionată a lui Mircea Băsescu a fost dată în 29 martie de Tribunalul Constanţa, care i-a respins definitiv solicitarea.

Mircea Băsescu execută pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, iar în luna februarie i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, el fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb