Mircea Băsescu a ieşit din arestul Poliţiei Capitalei

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 27 noiembrie 2014

Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a ajuns, aseară, la locuinţa sa din Constanţa, cu o zi înaintea aniversării sale, după ce instanţa a decis schimbarea încadrării din arest preventiv în arest la domiciliu în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu a petrecut cinci luni în arestul Poliţiei Capitalei, el fiind arestat preventiv în data de 20 iunie. Tot în cursul zilei de ieri, şi celălalt inculpat din dosar, Marian Căpăţână, a părăsit Penitenciarul Poarta Albă, unde se afla în stare de arest preventiv. El a plecat în jurul orei16:00, îndreptându-se către locuinţa sa din Capitală.

Curtea de Apel Constanţa a decis, ieri, ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Magistraţii au mai dispus ca, pe durata măsurii arestului la domiciliu, atât Mircea Băsescu, cât şi Marian Căpăţână să respecte următoarele obligaţii: să nu părăsească fără permisiunea instanţei imobilul în care locuiesc, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice unul cu celălalt, cu martorii din dosar sau cu membri ai familiilor acestora.

De asemenea, instanţa le-a atras atenţia celor doi inculpaţi că "în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv".

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar sau în arest la domiciliu, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

Ultima dată, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au cerut eliberarea din arest preventiv în 14 noiembrie, când a avut loc primul termen pe fond în acest dosar şi când cei doi au dat declaraţii contradictorii în faţa instanţei. Joia trecută, Tribunalul Constanţa le-a respins solicitările şi a constatat legalitatea măsurii de arestare preventivă, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa, potrivit Mediafax.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb