Ministrul Mediului, Mircea Fechet, declară după vizita de lucru efectuată în Galaţi, judeţul cel mai grav afectat de inundaţii, că este clar că inundaţiile nu pot fi evitate complet, dar se poate face mult mai mult pentru a se limita pagubele şi a eficientiza intervenţiile în astfel de situaţii, informează news.ro.
Conform ministrului Mediului, care sâmbătă l-a însoţit pe premierul Marcel Ciolacu, în localităţile gălăţene afectate de viituri, pierderile în aceste zone sunt uriaşe.
"În Galaţi, viiturile au lovit fără milă, iar vieţile oamenilor au fost date peste cap în doar câteva ore. Pierderile sunt uriaşe şi cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie durerea familiilor care şi-au pierdut pe cineva drag sau toate lucrurile agonisite de o viaţă. Am fost la Slobozia Conachi, în judeţul Galaţi, una dintre localităţile puternic afectate de inundaţiile severe din ultimele ore. Încă de ieri după-amiază am convocat un Comitet Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Mediului, în urma avertizărilor venite de la specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi ai Institutului Naţional de Hidrologie", a spus Fechet.
Totodată, ministrul Mediului anunţă că a discutat cu localnicii şi a verificat dacă au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT, iar toţi i-au confirmat că au primit mesajul hidrologic în jurul miezului nopţii, care i-a ajutat să se pregătească pentru ce urma să vină.
"Este clar că inundaţiile nu pot fi evitate complet, dar putem face mult mai mult pentru a limita pagubele şi a eficientiza intervenţiile în astfel de situaţii.
Guvernul României a alocat deja fonduri de urgenţă pentru repararea caselor şi drumurilor distruse şi vom face tot posibilul să ne asigurăm că se iau toate măsurile necesare pentru a ajuta oamenii să îşi refacă locuinţele şi să revină la viaţa lor de dinainte" a mai spus ministrul Mediului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.09.2024, 22:19)
Hai sictir, ba golane, dupa ce se fura in draci banii de regularizari de la apele romane pentru lucrari neefectuate si fictive, vii si spui tampenii ca inundatiile sunt inevitabile. Minciuni!
VOI sunteti de vina pt ca la apele romane se fura in draci, asa cum furi si de la retur ro.
NU ati facut nimic pentru zona aia care se inunda mereu la orice ploaie mai serioasa si stiti asta de 20 de ani.
Doar v-ati umplut sacii de bani din lucrarile fictive de regularizari si intariri de mal facute doar pe hartie, da, saci, nu buzunare!
Se vede rezultatul banilor cheltuiti dupa inundatia de acum 11 ani (2013) - zero.
Nesatuii naibii!
1.1. La noi ca la nimeni (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Un om simplu în data de 15.09.2024, 08:03)
Lăsați injuriile și jocul politic, vina aparține tuturor. Romanul are vina lui ca nu și a făcut asigurarea obligatorie, costa 20 de euro și acoperă o paguba de 200 000 de euro. Guvernanții au vina lor, dar ce a mai mare vina o au administrațiile locale care accepta construcțiile în zonele usor inundabile. Iar cei care postează și ei agresiv la adresa oricui, nici nu ar trebui luați în seama. Ăștia sun postării partidelor extremiste au dreptul lor la replica dar și noi avem dreptul sa I ignoram, cu decenta nu cum o fac ei. Ei și guvernanții sun O RUSINE NATIONALA!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2024, 10:51)
200.000 de euro? Alt pro.st în viata
2. Cu ospatarite si operatori de aparate tip vending
(mesaj trimis de Gogu în data de 15.09.2024, 09:22)
Cum sa nu ai inundatii cand la apele Romane se angajeaza ospatarite fara studii de specialitate si alimentator la aparatele de tip vending ca director.Normal ca ministrul iese si declara ca vor fi inundatii...Desfiinteaza apele Romane ca si asa nu fac nimic doar incaseaza fara sa presteze.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2024, 09:43)
daca nu aveti bani, va propun:
pentru ultimele 3 l;uni din 2024, toti banii parlamentarilor sa fie retinuti si dati ptr protectia unei comune afectate!
Sa ramana cu salariul mediu pe economie.
Ca sa nu fie atacabil , sa fie votat in parlament
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2024, 09:49)
In ultimii 3x de ani cati bani s-au cheltuit pentru zilele satului/orasului si cati bani s-au cheltuit pentru protectia impotriva inundatiilor? Cum trec ploile se uita de toate proiectele, investitiile pana la urmatoarele inundatii.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2024, 11:59)
Nu curata santurile, nu fac alte canale de irigatii, nu fac diguri, nu planteza copaci nici perdele forestiere dar macar voteaza PSD de 30 de ani. Luati cu apa atunci ca aveti destula