Mircea Geoană: "Administraţia mea Prezidenţială, în cazul în care voi câştiga, va fi întotdeauna transparentă"

S.B.
Politică / 3 octombrie

Mircea Geoană: "Administraţia mea Prezidenţială, în cazul în care voi câştiga, va fi întotdeauna transparentă"

Mircea Geoană anunţă că, dacă va fi ales preşedinte al Românei, va solicita un raport şi va face publice date despre modul în care au fost cheltuiţi banii Administraţiei Prezidenţiale, informează news.ro.

El promite că sub conducerea sa, Preşedinţia va face publice date despre cheltuirea banilor publici, iar, în calitate de preşedinte, va avea constant comunicare cu presa.

"Până la urmă românii sunt cei care judecă performanţa politică şi reputaţia pe care un fost lider le posedă. Nu sunt eu să comentez despre aceste extravaganţe. Un singur lucru mă deranjează pe mine, este lipsa de transparenţă cu privire la cheltuirea banului public. Că închiriază un avion sau zece, eu aş merge cu multe avioane cu oameni de afaceri după mine şi efectiv aş merge cu artiştii noştri, cu oamenii de afaceri, m-aş duce, efectiv, să arătăm ce înseamnă România. Dar pe mine nu mă deranjează atât de mult că a făcut acolo sau dincolo, mă interesează faptul că se invocă o aşa zisă legislaţie care, de fapt, nu permite banului public să fie transparent expus către cetăţean, asta mă deranjează!" , a afirmat Mircea Geoană joi, întrebat ce părere are despre amenajarea unui teren de golf pentru Klaus Iohannis.

El anunţă că "va cere un raport şi va face public" modul în care banii publici au fost cheltuiţi la Administraţia Prezidenţială.

"Eu voi cere un raport şi voi face public cu privire la modul în care au fost cheltuiţi banii Administraţiei Prezidenţiale. Iar Administraţia mea Prezidenţială, în cazul în care voi câştiga, va fi întotdeauna transparentă, voi comunica cu presa frecvent şi nu o să fie niciun fel de cheltuială pusă la secret doar pentru că nu-i convine unui preşedinte ca presa şi cetăţenii s afle ce face cu banul public, asta e problema mea. Restul, să cheltuiască banii pe ce doresc", mai spune Geoană.

El spune că şi partidele care au alocat fonduri Administraţiei Prezidenţiale au o responsabilitate cu privire la aceste fonduri.

"Domnul Ciolacu şi domnul Ciucă se prefac că nu ştiu despre aceste cheltuieli ale preşedintelui. Păi cine aprobă bugetul Administraţiei prezidenţiale, nu Guvernul şi nu Parlamentul? Nu ştiu exact pe ce se cer acei bani? Deci cred că obligaţia este şi a preşedintelui actual să spună ce face cu banii dar şi a partidelor şi a guvernanţilor care i-au dat banii şi care acum se uită în partea cealaltă când presa critică, pe bună dreptate, o aparenţă de exces din partea actualului preşedinte", conchide Mircea Geoană.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb